Annonce
Kultur

Snapsting-glæde over lempede restriktioner: - Det bliver en sjovere fest

Snapsting bliver stadig ikke helt, som vi kendte det inden corona, men med de nye lempelser kan det blive en sjovere fest, vurderer arrangørerne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Folk skal ikke bekymre sig om mundbind, og barerne må holde længere åbent, når Snapsting skydes i gang i slutningen af næste uge - og det gør bare det hele nemmere og mere festligt, lyder det fra projektleder Henrik Hauritz.

Viborg: Torsdag den 17. juni tyvstarter Snapsting med Danmarks EM-kamp mod Belgien på storskærm, inden den store byfest officielt skydes i gang fredag den 18. juni.

Og hvis man er blandt de 200 tilskuere til fodboldkampen, skal man stadig have corona-passet klar, og man skal stadig sidde ned - præcis som man skal til alle de koncerter, hvor der må sidde 500 på Nytorv og 1000 på Gammeltorv. Men hvis man rejser sig op for at købe en omgang øl mere eller skal benytte toilettet, så kan mundbindet nu blive i lommen.

Mandag droppes kravet om mundbind nemlig stort set alle steder - kun med undtagelse af kollektiv transport. En nyhed, der bliver modtaget med kyshånd fra Snapsting-arrangør Henrik Hauritz.

Annonce

- Det bliver en sjovere fest, fordi det hele bliver lidt nemmere. Tidligere hed det, at når man sad ned, måtte man tage mundbindet af, men det skulle på, når man rejste sig. Det slipper folk for at tænke på nu. Og vi slipper for, at vores vagter skal gå rundt og holde øje med folk og tjekke, om de nu også har mundbind på, siger projektlederen og fortsætter:

- Jeg talte med ejerne af Restaurant Latinerly for et par dage siden, som meget rigtigt sagde, at når folk har fået seks øl, så går corona-tankerne fløjten. Vi kan undgå en masse bøvl og diskussion med lempede restriktioner.

To timer længere åbent

Netop det med antallet af øl er også et tema efter de politiske beslutninger natten til torsdag. Under Snapsting må barerne holde åbent to timer længere - til klokken 24 i stedet for 22.

- Det betyder alt andet lige, at der kommer mere salg og omsætning, som er til glæde for os alle sammen. Jeg har endnu ikke talt med vores boder, men jeg er sikker på, at Mads Skou, der står i spidsen for vores barer, også er en glad mand i dag, siger Henrik Hauritz.

Projektleder Henrik Hauritz er torsdag en glad mand - han ser en mulighed for en sjovere og mere afslappet fest. Arkivfoto: Morten Pedersen

Festen bliver dermed også lidt længere i weekenddagene.

- Musikprogrammet er jo sat til at slutte senest klokken 23, da det er planlagt ud fra de tidligere restriktioner. Men så smider vi en playliste på højttaleren og fortsætter festen lidt længere, end vi havde planlagt.

Kan du ærgre dig over, at denne beslutning ikke blev taget tidligere, så I eksempelvis kunne nå at skubbe musikprogrammet til lidt senere?

- Nej, vi er sådan set bare glade for, at der åbnes mere. Der har været fuld forståelse fra alle parterne, når vi har skullet booke musikken, for situationen har jo været, som den var. Nu er der bedre muligheder for at komme ud at få en fadbamse og få nogle gode oplevelser.

Annonce

Guider giver tryghed

Mens rigtig mange glæder sig over et endnu mere festligt Snapsting, så kan der også være dem, som ikke føler sig trygge i de mere åbne rammer.

Hvis man skal ind på Nytorv eller Gammeltorv, er det stadig med krav om corona-pas, og så har Snapsting en masse guider, der skal hjælpe folk på vej, hvis de eksempelvis klumper for meget, fortæller Henrik Hauritz.

- Vi kalder dem meget bevidst for "guider" frem for "vagter". De er der for at hjælpe folk til at få den bedst mulige og mest sikre oplevelse. Der kan være folk, som ikke har lyst til at komme ud blandt mange mennesker, men sådan er det også bare. Jeg tror, at langt de fleste tørster efter at komme ud, slutter projektlederen.


Vi slipper for, at vores vagter skal gå rundt og holde øje med folk og tjekke, om de nu også har mundbind på.

Henrik Hauritz, projektleder Snapsting


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce