Annonce
Rundt om Viborg

Snarligt punktum: Det blev aldrig til noget stort cannabis-projekt

På denne mark - en del af Erhvervsparken ved Møldrup - havde det israelsk-canadisk ejede selskab planer om en stor produktion af medicinsk cannabis. Men selskabet, der skulle have drevet det, er snart konkursafviklet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Snarligt punktum for stort, kuldsejlet cannabis-projekt ved Møldrup. Der er indkaldt til et afsluttende kreditormøde den 22. september.

Møldrup: Et lille års tid efter konkursbegæringen nærmer afslutningen på om et kuldsejlet cannabis-projekt i Møldrup sig.

- Vi forventer at kunne afsluttet boet sidst på året eller først i 2022, siger advokatfuldmægtig Mathias Lindbom fra advokatfirmaet Bech-Bruun, Aarhus, hvorfra advokat Jørgen Hauschildt er udpeget som kurator.

Den 22. september er der indkaldt til et møde, hvor kreditorer kan gøre deres krav gældende, og derefter lægger kuratoren op til, at boet gøres endeligt op, hvorefter der udloddes eventuelle værdier i selskabet. Men ifølge Mathias Lindbom vil der ikke være penge til at opfylde andet end lønmodtagerkrav stillet af Lønmodtagernes Garantifond. Andre, der mener at have penge tilgode, vil formentlig gå forgæves, hvis de møder op med krav i boet.

Annonce

Vi forventer at kunne afsluttet boet sidst på året eller først i 2022

Mathias Lindbom, advokatfuldmægtig

Stort lagt op

Med den snarlige boafslutning sættes der punktum for et industrieventyr, der sluttede, før det begyndte. For tre år siden kunne folkebladet gennem en begejstret Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) fortælle, at et internationalt firma ville etablere en produktion af medicinsk cannabis i Erhvervsparken ved Møldrup.

Den canadisk-israelske virksomhed med navnet Cantiva ApS ville til en begyndelse etablere sig med et 5000 kvadratmeter stort væksthus til cannabissen. Samlet ville den indledende investering løbe op i et par hundrede millioner kroner, lige som forventningen var at skabe omkring 50 nye arbejdspladser i Møldrup.

Det bliver næppe til noget med cannabis-produktion i Møldrup. I hvert fald ikke i denne omgang.  Arkivfoto: Reuters/Washington Alves
Annonce

- Ingen vil investere

Men de følgende år skete der ikke noget synligt. Ifølge Lars Goul Nielsen, der i begyndelsen var ansat som leder af Cantiva ApS., skyldtes det primært, at det var umuligt at skaffe investorer. Det tilskrev han, at den danske regering ikke havde besluttet om en forsøgsordning med tilladelse til produktion af medicinsk cannabis ville blive forlænget. Det forklarede han til folkebladet, da selskabet blev taget under konkursbehandling i efteråret 2020.

I dag er beskeden den samme fra Lars Goul Nielsen, der ejer den jord, som cannabisproduktionen skulle være foregået på.

- Så længe Folketinget ikke har taget en beslutning, er der ingen, der vil investere i den størrelsesorden, siger han.

Cantiva ApS. har ifølge det centrale virksomhedsregister kun afleveret et enkelt regnskab. Det var for 2017/2018, hvor bundlinjen viste et underskud på knap 2,7 millioner kroner og en samlet gæld på 4,9 millioner kroner.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Bjerringbro For abonnenter

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Det er bare så fantastisk, når tingene går op i en højere enhed: - Herinde gør vi alting sammen

Annonce