Annonce
Viborg

Snart går det løs: Modebutikker knokler for at blive klar

Lukkede butikker og en tom gågade. På mandag kommer der gang i butikslivet igen. Foto: Carsten Kongshjelm Mortensen
På mandag må butikkerne slå dørene op for kunderne igen. Der arbejdes hårdt for at blive klar.

Viborg: Onsdagens udmelding om, at butikkerne kan åbne igen, skaber travlhed lige nu.

Når man går gennem den næsten mennesketomme gågade, kan det være svært at forestille sig den hektiske aktivitet, der hersker bag de lukkede butiksdøre. Men aktivitet er der i allerhøjeste grad.

I modetøjsbutikken Vanilia er en håndfuld ansatte i gang med at rydde op og sætte varer på hylderne. For på mandag klokken 10 slås dørene atter op for kunderne.

- Vi glæder os helt vildt til at se hele vores personale og vores kunder igen. Det er noget helt andet at mødes fysisk end via online-kontakt, siger Helle Bach fra Vanilia.

Annonce

Nye varer på hylderne

Når man sælger modetøj, kan det ikke nytte noget, at hylderne er fyldt med vinterens kollektion. Derfor skal hylderne være fulde af lutter nye varer, og de gamle gemmes væk.

Det gælder også hos Tine Lund længere nede ad gaden. Ejeren har så travlt, at der ikke er tid til at tale med avisens udsendte. Men ligesom hos Vanilia skal alle vinterens varer væk fra hylderne hos Tine Lund, så det bliver udelukkende nye ting, kunderne kan shoppe fra på mandag.

Annonce

Sikker genåbning

Med genåbningen af butikkerne vil der naturligvis komme mere kontakt med risiko for smitte. Men begge butikker har styr på afstand og afspritning, også selv om afstandskravet bliver skærpet.

Helle Bach glæder sig til at se sine lokale kunder igen. Foto: Carsten Kongshjelm Mortensen

Og selvom det bliver en glædelig dag, er der ikke lagt op til nogen festivitas på gågaden, der er jo stadig et forsamlingsforbud, der skal overholdes.

- Vi har planer om at byde på champagne til de første 100 kunder, men vi skal nok sørge for, at der ikke er for mange i butikken ad gangen, siger Helle Bach med et smil.


Vi har planer om at byde på champagne til de første 100 kunder, men vi skal nok sørge for, at der ikke er for mange i butikken ad gangen.

Helle Bach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce