Annonce
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

P-anlægget på Preislers Plads er i en sørgelig forfatning. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der er afsat godt 17 millioner kroner til renoveringen af parkerings-anlægget på Preislers Plads - og det er på høje tid.
Annonce

Viborg: Parkerings-kælderen ved stadion har allerede her i sommer fået en større omgang, og lige nu bygges der for fuld damp på den nye udgave af Fischers Plads.

Dermed er vi dog langt fra i mål med at bruge millioner af kroner på kommunale parkerings-anlæg - slet ikke.

Teknisk udvalg nikkede nemlig i denne uge ja til at frigive de knap 18 millioner kroner, der i løbet af det næste års tid gerne skal sikre, at anlægget bliver i en sådan stand, at det ikke ender med at blive en ny Fischers Plads-sag.

Fischers Plads endte som bekendt med at måtte rives helt ned for at blive bygget op igen, og den regning ender med at blive i omegnen af 30 millioner kroner.

Med regningen for renoveringen af p-kælderen på Tingvej på fire millioner kroner oveni vil Viborg Kommune med udgangen af 2021 dermed have brugt over 50 millioner kroner på renovering af p-anlæg på kun to år.

- Det er mange penge, det vil jeg gerne medgive, men der er ikke nogen vej udenom, hvis vi gerne vil bevare mange centrale parkeringspladser, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Annonce

Færdig næste år

Ifølge Johannes Vesterby er det absolut på høje tid, at man kommer i gang med Preislers Plads.

- Anlægget er i dårlig stand, så vi ville da gerne have været i gang allerede, men vi kan altså ikke gå i gang, før det nye anlæg på Fischers Plads er i fuld funktion. Vi skylder både borgerne og handelslivet at sikre så mange parkeringspladser helt centralt som muligt, så derfor må vi vente lidt endnu med at sætte gang i arbejdet med Preislers Plads, siger Johannes Vesterby.


Der er ikke nogen vej udenom, hvis vi gerne vil bevare mange centrale p-pladser.

Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg


Udvalgsformanden fortæller også, at når man går i gang med renoveringen af Preislers Plads, vil man så vidt muligt sørge for, at en del af p-anlæggets pladser vil kunne benyttes under renoveringen.

- Det er simpelthen så vigtigt for handelslivet med de her parkeringspladser i centrum, så det vil vi gøre rigtig meget for, siger Johannes Vesterby.

Ifølge tidsplanen går selve byggeriet i gang til foråret, og det skulle meget gerne være færdigt med udgangen af september 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce