Annonce
Rundt om Viborg

Snart tid til den første dukkert i friluftsbadet

Finn Christensen (tv.) og Villy Sørensen ved bassinkanten i Ulbjerg Friluftsbad, der er ved at klar til indvielse den 31. maj. Foto: Uffe Salomonsen
Der er arbejdet for genåbningen af Ulbjerg Friluftsbad siden 2011. Og den 31. maj er det endelig tid til den første dukkert og den officielle indvielse af det renoverede friluftsbad.
Annonce

Ulbjerg: Fredag den 31. maj bliver en festdag for hele Ulbjerg. Her fra klokken 16.00 til 18.00 slås dørene op til det renoverede friluftsbad ved skolen og idrætscentret, og for første gang, siden badet lukkede i 2011, kan byens børn og andre badeglade smide sig i bassinet.

Indvielsen og genåbningen af friluftsbadet markerer også, at byen er kommet i mål med en stor, fælles indsats. 65 forskellige frivillige hjælpere har hen over årene hjulpet til og lagt omkring 2100 frivillige timer i at få renoveret badet. Det blev lukket, fordi det var nedslidt og stod over for enten en stor renovering eller en permanent lukning. I efteråret 2015 gav kommunens kultur- og fritidsudvalg så grønt lys for, at man genetablerede badet, og foreningen Ulbjerg Friluftsbad blev dannet for at rejse pengene og arbejde for at badet kunne genåbne.

Blandt de seks medlemmer af bestyrelsen for foreningen var fra begyndelsen Finn Christensen og Villy Sørensen, og for dem bliver indvielsen derfor også noget særligt.

- Det er fantastisk, at vi efterhånden kan se en ende på det. Det bliver da en stor dag, fastslår Villy Sørensen, da folkebladet møder de to ved bassinerne.

- Og det er jo resultatet af, at Ulbjerg er god til at tage ved, når det gælder, og der skal gøres noget. Der er jo rigtigt mange frivillige, der har lagt arbejde i det. Men vi hjælper hinanden, og det er det her jo også et udtryk for, siger Finn Christensen.

Vildmarksbadet kan med brænde nå en vandtemperatur på omkring 40 grader.
Annonce

Mange har bidraget

I alt 850.000 kroner er der blevet rejst for at få renoveret badet fra ende til anden. Bassinet med en dybde på 1,20 meter er blevet suppleret med et børnebassin med 40 centimeter vand, to mandskabsvogne er blevet til omklædningsrum med toiletter, og et nyt teknikrum med nyt filtreringsanlæg, der også automatisk aflæser klorindholdet og ph-værdier i vandet er også kommet til i en udgravet kælder. Der bliver også plads til en sauna og måske en infrarød sauna, hvis der bliver penge til det, forklarer Finn Christensen og Villy Sørensen.

Også et vildmarksbad, der varmes op med brænde, så syv badegæster af gangen kan nyde det 40 grader varme vand, er blevet indkøbt - brugt i øvrigt.

- Vi har fundet de billige løsninger, hvor det været muligt. Indgangsdøren og en dobbeltdør ud til området bag friluftsbadet er eksempelvis til overs ved ombygningen af Tinghallen i Viborg, fortæller Villy Sørensen.

Midlerne til renoveringen er kommet fra mange forskellige sider. Fra kommunen, der af tre gange har bevilget i alt 245.000 kroner, fra Lokale- og anlægsfonden, Den Jyske Sparekasse og Nordeafonden til lokale private bidragydere og blandt andet flaskeindsamlinger og lotteri i byen men også den lokale Ulbjerg Smedie har hjulpet til på flere forskellige måder.

- Det havde faktisk været nemmere, hvis vi havde revet det hele ned og søgt om at bygge det op fra ny. For der er flere fonde og mulige bidragydere, der ikke yder tilskud til renoveringer, men gerne til nybyggerier. Men sådan bliver man jo klogere efterhånden, siger Villy Sørensen.

Annonce

Poolparty under byfesten

Friluftsbadet skal selvfølgelig give mulighed for svømmeundervisning for de omkring 100 elever i Ulbjerg Skole og for motionssvømning, vandgymnastik vandpolo, dykning og meget andet. Men også udlejning til afslutningen for fodboldholdet eller skoleklassen og arrangementer med grill, sauna og vildmarksbad er blandt mulighederne, lige som det er allerede er planlagt, at der skal være poolparty i det nye friluftsbad for de unge under den kommende Kringlefest i uge 24.

- Og så håber vi også på gæster udefra. Der er mange sommerhus-gæster i blandt andet Virksund, der kan få glæde af at tage her til for at bade, siger Finn Christensen.

Det var i øvrigt i første omgang borgerne selv, der sponsorerede det første friluftsbad, der blev etableret i 1975. Kringlefesten sendte nemlig et overskud videre til Ulbjerg Skole, og de penge var øremærket til at indfri ønsket om et friluftsbad. Det blev også etableret med frivillig arbejdskraft og fungerede altså frem til lukningen i 2011.

Denne shelter til vandrere og cyklende turister har tidligere stået tæt ved bassinet, men er flyttet om bag ved.
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce