Annonce
Livsstil

Sneen falder fredag: Her kan du møde nissepigerne med gratis julebryg

Den første julebryg bliver leveret klokken 20.59. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011
Julenisserne fra Tuborg ændrer hvert år deres rute. Få overblikket over, hvor du kan møde dem i år i kortet her.

Når klokken slår 20.59 fredag aften, falder sneen - ganske som den plejer ved denne tid. Her taler vi selvfølgelig om den sne, der kommer på flaske.

1. november er det nemlig J-dag, og traditionen tro drager Tuborgs julenisser på tur med gratis smagsprøver på årets julebryg.

Hvor de kommer på besøg i år kan du se på kortet her på siden. Ruten ændrer sig nemlig fra år til år, så ikke alle byer får besøg hvert år. I år er der for eksempel ingen udsendte julenisser i Viborg.

- Vi vælger typisk stederne, så de ligger tæt på hinanden, og vognene dermed ikke skal køre så langt. Derfor vil der nogle år være nogle byer, der ikke får besøg, men så gør de måske næste år, forklarer Kasper Elbjørn, der er informationschef ved Carlsberg Breweries A/S.

Ruterne bliver typisk tilrettelagt, så der kan nås så mange stop som muligt på de tre timer, hvor vognene ruller. Når klokken slår midnat er det nemlig slut.

Til den tid skulle nisserne gerne have uddelt omkring 32.000 flasker Tuborg Julebryg - men kun én snebajer per gæst, og kun til folk over 18 år.

Annonce

J-dag 2019

442 barer og restauranter er på besøgslisten i år, fordelt på i alt 61 ruter.

22 lastbiler og 36 busser er i sving - og tre af ruterne foregår til fods.

350 nisser er med på tur og hver vogn har én overnisse på hver vogn.

1 øl per mand - to kasser per beværtning.

Der bliver uddelt i alt omkring 32.000 flasker Tuborg Julebryg samt 25.000 nissehuer.

”Drik Med Respekt” logoet forefindes på alle lastbilerne på alle ruter.

Drik med respekt

Fredag aften tegner dermed til at blive en fest - ikke mindst for de omkring 350 nisser og overnisser.

- For os er det her Tuborgs juleaften, og vi gør en dyd ud af at fastholde denne juletradition i en tid hvor mange andre traditioner er blevet farveløse eller helt forsvundet. Vi har løbende tilpasset J-dag, så traditionen passer til tidsånden og til vores værdier, men målet med J-dag er stadig at markere, at julen er på vej, fortæller Kasper Elbjørn.

Det er en populær tjans at være julenisse på en af vognene under J-dag. Langt de fleste af nisserne er medarbejdere, men enkelte steder bliver der fyldt op med gode venner af Tuborg.

- Vi bruger næsten ikke event bureauer længere, og alle nisser er orienteret om at opfordre til at drikke med respekt, for vi vil hellere sælge en øl mindre og have en glad ven mere, pointerer informationschefen.

Den første julebryg bliver leveret klokken 20.59. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce