Annonce
Viborg

Snehvide møder Romeo: Skole opfører moderne teaterstykke

13-årige Sophia Lyshøj Dam spiller en af hovedrollerne, Snehvide, i teaterstykket. Foto: Morten Pedersen
Elever fra 7. klasse på Viborg Private Realskole har i de seneste to uger arbejdet hårdt på at skabe en nytænkende teaterforestilling med inspiration fra både Snehvide, Romeo og Julie samt nutidens Youtubere på Viborg Teater.
Annonce

Viborg: Viborg Private Realskoles elever på 7. årgang har en masse spørgsmål og rettelser, efter de har opført stykket for anden gang på samme dag. Det er tydeligt at mærke, at alle eleverne er meget engagerede i teaterprojektet, og de er ikke bange for at komme med deres bud på, hvordan stykket kan blive lige én tand bedre.

De to teaterkonsulenter Kristine Høelgaard og Stine Fumz står foran de 94 elever og forsøger at svare på alle spørgsmålene, men der rækkes hele tiden nye hænder i vejret.

I flere end 10 år har Viborg Private Realskole afsat to uger om året til teater-arbejde for skolens 7. klasser. Gennem de sidste mange år er teaterstykket blevet øvet og opført på spillestedet Paletten i Viborg, men sidste år indtog skolen scenen på Viborg Teater for første gang, og sådan har det også været i år.

Kristine Høelgaard og Stine Fumz er ofte ude på forskellige skoler for at hjælpe eleverne med at opføre et teaterstykke. De har mødt hinanden i det bofællesskab, de begge to bor i, og det er første gang, de arbejder på Viborg Private Realskole.

Manuskriptet, de har skrevet, er meget usædvanligt og nytænkende, og de har hentet inspiration mange steder fra.

Teaterstykket foregår på det legendariske Hotel Real, med rødder i skolens navn, på en nytårsaften. Hotellet huser denne aften flere forskellige berømtheder - blandt andre Romeo og Julie, Snehvide og den kendte youtuber Pewdiepie.

I løbet af aftenen krydses vejene for berømthederne, og blandt andet forelsker Julie sig i hotellets piccolo, mens Romeo springer ud med sin homoseksualitet.

Kostume-holdet på teaterstykket har kreeret mange flotte uniformer.
Annonce

Nye venskaber

For de medvirkende elever handler ugerne også om at få nogle gode oplevelser og skabe nye venskaber.

- Det er fedt, at vi alle sammen skaber noget, som skal opføres for så mange, fortæller 12-årige Smilla Kirial Hylleberg, som er med på instruktørassistent-holdet.

- Det er også rigtig sjovt, at vi får en masse nye venner, fordi vi arbejder sammen på tværs af klasserne, tilføjer 13-årige Sophia Lyshøj Dam, som spiller Snehvide i stykket.

En af de andre på instruktørassistent-holdet er 13-årige Amalie Lund Salling, som også er rigtig glad for, at skolen har arrangeret teaterugerne.

- Vi får en kæmpe oplevelse ved at være med, og selvom jeg ikke selv spiller med på scenen, er det rigtig sjovt, siger hun smilende.

Lige præcis det at skabe nye venskaber er en stor del af, hvorfor skolen holder fast i deres teateruger, slår Lisa Møballe fast. Hun er lærer på 7. årgang på Viborg Private Realskole.

- Sammenholdet på tværs af klasserne bliver styrket, forklarer hun. Hun fortæller også, at eleverne flytter deres egne grænser, og på den måde bliver de klogere på sig selv.

Annonce

Vigtig plads

Eleverne springer rundt i salen, og nogle bruger deres pause på at øve sig på deres replikker, mens andre snakker med deres nye venner.

Snart skal stykket opføres for nogle af skolens mindre klasser, og eleverne glæder sig til optræde for deres yngre søskende. Tidligere på dagen var bedsteforældrene inviteret, og om aftenen fyldtes salen igen med forældre.

- Eleverne trives med opgaver og ansvar, og vi kan se, at eleverne også er glade for at vide, at de hver især har en vigtig plads i processen med at skabe stykket, og at de ikke kan undværes, fortæller teaterkonsulent Kristine Høelgaard.

Hun forklarer også, at det er meget vigtigt for børn at lære om scenekunst og forstå processen med at skabe noget i fællesskab, som skal opføres foran et stort publikum til sidst.

- Børnene rykker sig rigtig meget, og de bliver opmærksomme på, at jo mere energi, de lægger i det, jo bedre bliver det, fastslår Kristines kollega, Stine Fumz.

Der er både dans og sang på scenen.
Alle eleverne har hver deres rolle i forestillingen.
Tirsdag den 12. November. Realskolens 7. klasse laver teater på Viborg Teater. Foto: Morten Pedersen
Tirsdag den 12. November. Realskolens 7. klasse laver teater på Viborg Teater. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce