Annonce
Alarm 112

Snuppede klienternes penge: Lokal advokat dømt for underslæb

Retten i Viborg idømte den 52-årige advokat et års betinget fængsel. Foto: Morten Pedersen
En advokat har mistet retten til at drive advokatvirksomhed, efter han i onsdags blev kendt skyldig i underslæb. Den 52-årige mand, som kommer fra egnen omkring Bjerringbro, fik desuden et års betinget fængsel.

Bjerringbroegnen: En 52-årig advokat blev i onsdags ved retten i Viborg dømt for underslæb af særlig grov karakter.

I sin advokatvirksomhed, som havde til huse på Bjerringbro-egnen, behandlede han blandt andet dødsboer.

I den forbindelse hævede han som bobestyrer i 2014 og 2015 i alt 780.000 kroner i salærer fra tre forskellige boer uden på forhånd at have fået tilladelse fra skifteretten.

Annonce

Retten vurderede under onsdagens sag, at advokaten havde begået underslæb for 630.000 kroner af de 780.000 - og han blev desuden også dømt for at have optaget ulovlige anpartshaverlån.

Tilfreds anklager

Manden fik en dom på ét års betinget fængsel. Med til den straf følger, at han nu skal udføre intet mindre end 200 timers samfundstjeneste.

Ud over den betingede fængselsstraf og samfundstjenesten blev den 52-årige frakendt retten til at arbejde som advokat. Endelig fik han også en bøde på 25.000 kroner for de ulovlige lån.

Specialanklager Gorm Søgaard Lund glædede sig efterfølgende over rettens afgørelse.

- Jeg er tilfreds med dommen. Det er vigtigt, at vi ikke har advokater, der tager af klienternes penge. Derfor er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, at den dømte også blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed, sagde specialanklageren efter domsafsigelsen.


Jeg er tilfreds med dommen. Det er vigtigt, at vi ikke har advokater, der tager af klienternes penge. Derfor er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, at den dømte også blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed.

Gorm Søgaard Lund, specialanklager, Midt- og Vestjyllands Politi


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce