Annonce
Rundt om Viborg

Socialøkonomisk købmand: Skiftedag i bestyrelsen

Skelhøje Købmandsgaard, der sidste efterår kom med i Dagrofa-kæden "Min købmand", har de senere år haft pæn fremgang, og coronakrisen har tilsyneladende fået endnu flere til at handle i den lokale dagligvarebutik. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Den tidligere formand for Skelhøje Købmandsgaard, Knud Gaarn-Larsen, har nu trukket sig fra bestyrelsen.

Skelhøje: Flere af dem, der har været med fra begyndelsen vedrørende genetableringen af Skelhøje Købmandsgaard i 2013/2014, er nu ude af inderkredsen i den socialt økonomisk drevne virksomhed.

I forbindelse med, at foreningen bag købmandsbutikken forleden holdt generalforsamling hos Mac Y i Frederiks med knap 50 deltagere, opnåede Jette Schmidt ikke genvalg. Og få uger inden generalforsamlingen havde Knud Gaarn-Larsen, der i en årrække tidligere var formand, trukket sig fra bestyrelsen.

I stedet kom Kjeld Flammild, hidtidig suppleant, ind, og da Knud Gaarn-Larsen ikke var på valg i år, er Flammild fortsat i bestyrelsen.

Annonce

Knud Gaarn-Larsen blev sidste år afløst af Kjeld Bitsch på formandsposten, og sidstnævnte blev da også genvalgt på dette års generalforsamling.

Knud Gaarn-Larsen har været aktiv i Skelhøje Købmandsgaard, siden den blev genetableret for snart syv år siden. Indtil sidste år var han frivilligt "arbejdende bestyrelsesformand", men efter en efterfølgende periode som menigt bestyrelsesmedlem har han nu trukket sig helt. Arkivfoto: Morten Dueholm

Kører nu med overskud

Om sit eget farvel siger Knud Gaarn-Larsen, at han "efterhånden har udtjent sin borgerpligt" i forhold til købmandsforretningen. Den har siden siden genåbningen i 2014 i gennem en række svære år, men i de seneste år har den klaret sig bedre økonomisk, og med sidste års tilslutning til Dagrofa-kæden "Min Købmand" har Skelhøje Købmandsgaard taget yderligere skridt fremad driftsmæssigt.

Butikken ledes i det daglige af købmand Peder Engedal i et samarbejde med en række frivillige og fleksjobbere suppleret af skiftende elever fra handelsskolen i Viborg og fra Havredal praktiske uddannelser, der er en erhvervsskole for unge med særlige behov.


Jeg har vist nu gjort min borgerpligt

Knud Gaarn-Larsen


I forbindelse med generalforsamlingen blev regnskabet for 2019/2020 fremlagt og derefter vedtaget. Det viser et overskud på174.058 kroner før skat - og 135.668 kroner efter. Det hidtil bedste resultat for købmandsforretningen, der året før kom ud med et plus på 103.500 kroner efter skat.

Som nye i bestyrelsen valgtes Torben Riis, Lasse Schrøder og Poul Cloumark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce