Annonce
Rundt om Viborg

Socialøkonomisk købmand vil låne 300.000 kroner af kunderne

Skelhøje Købmandsgaard er tilknyttet Dagrofa og kæden "Letkøb", men satser på at kunne opgradere butikken og vareudbuddet ved inden længe at komme med i "Min Købmand"-kæden. ArkivfFoto: Morten Dueholm
Skelhøje Købmandsgaard satser på at låne 300.000 kroner af medlemmer og andre kunder for at kunne opgradere fra "Letkøb" til "Min Købmand".

Skelhøje: Den socialøkonomisk drevne Skelhøje Købmandsgaard går efter at låne 300.000 kroner af sine medlemmer og andre kunder i forbindelse med, at bestyrelsen og købmanden med accept af den seneste generalforsamling går efter at opgradere fra "Letkøb" til "Min Købmand".

I et nyhedsbrev skriver bestyrelsen, at der blandt andet skal et nyt kassesystem og en ny indretning af butikken til, for at købmandsbutikken i Skelhøje kan blive til en "Min Købmand". Forandringerne og den nye kasse er beregnet til at koste en kvart million, men man satser altså på også at have lidt til uforudsete udgifter.

Lånene til købmandsgaarden skal løbe over tre år, og långiverne får 3,5 procent i årlig rente. På mandag den 8. juni vil formanden for Skelhøje Købmandsgaard, Kjeld Bitsch, i butikken fra klokken 17 til 18 oplyse nærmere om vilkårene.

Siden Peder Engedal sidste år tog over som købmand og daglig leder, er omsætningen steget betydeligt i Skelhøje Købmandsgaard, der nu håber at kunne blive optaget i Dagrofa-kæden "Min Købmand". Arkivfoto: Morten Dueholm

Ekstra på kortet

Skelhøje Købmandsgaard er et anpartsselskab, men bag det står en forening. Foreningens medlemmer har et såkaldt købmandskort, hvorpå de kan indbetale et beløb forud og så løbende trække på kortet, når de handler. På den måde kan købmandsbutikken have en lille kassebeholdning til blandt andet vareindkøb fra grossisten Dagrofa.

Kassebeholdningen skal dog være større, hvis forretningen skal over i "Min Købmand"-kæden, hvor vareudbuddet er større og priserne generelt billigere end i "Letkøb".

Desuden har købmandsbestyrelsen besluttet at ville handle kontant hos engrosfirmaet Dagrofa, og derfor opfordres medlemmerne også til at betale ekstra ind på deres købmandskort.

Det er endnu uvist, hvornår købmandsbutikken i Skelhøje kan udskifte "Letkøb" med "Min Købmand" på facaden. Coronakrisen har forsinket processen lidt, men planen er der ikke ændret ved.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce