x
Annonce
Rundt om Viborg

Social-købmand udfordret: Frivillige må holde corona-fri

Købmand Peder Engedal, Skelhøje Købmandsgaard, må under coronakrisen undvære en del af sit personale, men glæder sig over, at nye frivillige har budt sig til. Arkivfoto: Morten Dueholm
Socialøkonomiske Skelhøje Købmandsgaard må undvære elever og en del frivillige under corona-krisen, men andre tager en ekstra tørn, så butikken kan køre.

Skelhøje: - Vi har nok at se til, men især min hjerne er kommet på overarbejde, siger købmand Peder Engedal om situationen i Skelhøje Købmandsgaard.

Den socialøkonomiske dagligvarebutik er under coronakrisen blandt andet udfordret af, at en del frivillige, heraf adskillige ældre, har måttet melde fra i denne tid, fordi de tilhører grupper, der regnes som særligt sygdomsudsatte, hvis de skulle blive smittet.

Dertil kommer, at butikken for tiden heller ikke kan trække på elever i praktik, idet erhvervsskolerne Mercantec og Havredal praktiske uddannelser har sendt deres elever hjem.

- Ja, vi ligger lidt ned rent personalemæssigt, konstaterer Peder Engedal.

Samtidig glæder han sig over, at nye frivillige har tilbudt deres arbejdskraft. På den måde lykkes det at holde købmandsbutikken kørende alligevel, selv om man dog har rykket åbningstidspunktet fra klokken 8 til 9.

- Vi synes jo, at vi har en forpligtigelse til at opretholde en dagligvareforsyning i vort lokalområde, siger Peder Engedal.

Annonce
Uddeler Lars Krog, Dagli'brugsen i Frederiks, har delt sit personale op i to hold for at gøre butikken mindre sårbar over for en eventuel coronasmitte. Arkivfoto: Preben Madsen

Holdvis i Frederiks

Det synspunkt deler han formentlig med mange andre dagligvarehandlende. I Dagli'brugsen i Frederiks er man også lidt udfordret på bemandingen. Ikke fordi nogen er sendt hjem eller sygemeldte. Men for at sikre sig bedst muligt, hvis coronasmitten skulle ramme, er personalet delt op i to hold, som skiftes til at betjene butikken. Det giver færre på arbejde ad gangen, men skulle mindske risikoen for, at hele personalet rammes på én gang.

- Det gør selvfølgelig, at vi må løbe lidt ekstra hurtigt, når vi er på arbejde, men det må vi tage med, siger Lars Krog.

I begge butikker forsøger man også at sikre kunderne bedst muligt med "hold afstand"-skilte, håndsprit med videre. I Dagli'brugsen Frederiks tilbydes kunderne også at iføre sig éngangs-handsker - dem fra bland-selv-slik-afdelingen, som alligevel er lukket for tiden.

- Desuden har vi lukket vores salatbar, og inden længe stopper vi også med frugt i løs vægt, fortæller brugsuddeleren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce