Annonce
Rundt om Viborg

Socialdemokrater til kamp for det sidste stykke cykelsti

Birthe Harritz havde samlet nogle af sine partifæller for at gøre opmærksom på, at der mangler et stykke cykelsti langs hovedvejen. Fra venstre er det Martin Sanderhof, Birthe Harritz, Thomas Jensen og Mette Nielsen. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Du kan cykle fra Viborg til Aarhus Universitet i Foulum og Apples datacenter, men de sidste knap to kilometer cykelsti til Ørum mangler. Det vil en flok socialdemokratiske politikere gøre noget ved.
Annonce

Foulum/Ørum: Det er hundekoldt, lastbiler og biler drøner forbi på hovedvejen, og om lidt begynder det også at regne. Det kedelige vinteren kommer-vejr har ikke fået en lille flok socialdemokratiske politikere til at blive hjemme. Birthe Harritz, byrådsmedlem fra Ørum, har samlet Socialdemokratiets transportordfører i Folketinget, Thomas Jensen, byrådsmedlem Martin Sanderhoff og byrådsmedlem og folketingskandidat Mette Nielsen her midtvejs mellem Foulum og Ørum for at slå et slag for, at det sidste stykke cykelsti, der skal til for at forbinde Ørum og Viborg langs hovedvejen, snart bør bygges.

Sagen er, at man sagtens kan cykle fra Viborg til Aarhus Universitet i Foulum og Apples datacenter via en cykelsti langs hovedvejen, men man kan ikke cykle fra Ørum ad den samme cykelsti, fordi der mangler den sidste strækning på 1,8 kilometer langs Rute 16 - på strækningen fra Blichers Alle til Burrehøjvej.  Det vil altså sige, at folk fra Ørum ikke har en direkte cykelforbindelse til Viborg, for hovedvejen er ikke et sted, man kan anbefale hverken børn eller voksne at cykle på.

- Det er jo sådan set hul i hovedet, at der er et hul i cykelstien. Det er så kort et stykke, der skal anlægges, for at sikre, at folk kan tage cyklen noget mere og lade bilen stå. Det er jo ikke uoverskueligt mange penge, der skal til for at fjerne hullet, siger Thomas Jensen.

Annonce

Gode muligheder

Som nævnt er han transportordfører for sit parti, og selv om den post ikke giver ham mulighed for at udstede løfter om cykelstier, så lyder det her i blæsten på Blichers Alle nu som om, at han mener, at der er gode muligheder for, at staten vil bevilge penge til cykelstien, der jo skal anlægges langs en statsvej.

Fra Blichers Alle er der ikke længere cykelsti langs hovedvejen. Man mangler lige 1,8 kilometer sti for at kunne cykle videre til Ørum. Foto: Jakob Thorup Thomsen

- Jeg forventer, at vi laver en cykelpulje, når vi skal lave infrastrukturplan til foråret. Måske kan cykelstien komme i betragtning her. I år har vi haft fokus på at skabe parkeringsmuligheder for cyklister, der pendler. Der har vi givet til, at Viborg Kommune kunne anlægge ny cykelparkering ved banegården, men jeg håber, at vi kan finde opbakning til et projekt som det her, der er helt åbenlyst fornuftigt, og som drejer sig om en relativt kort strækning. Det er primært folk i området, der vil få gavn af en cykelsti, men man skal også huske på, at det faktisk også har betydning for turister, siger han.

Annonce

Corona-finanslov

Thomas Jensen mener, at der måske endda er en mulighed for, at man kan finde pengene til cykelstien i forbindelse med dette års finanslovsforhandlinger, hvor det er på tale at øge omfanget af anlægsarbejder for at forbedre beskæftigelsen, efter at coronaen har kostet godt 40.000 arbejdspladser.

Birthe Harritz har fået oplyst, at det vil koste godt fire millioner kroner at anlægge de knap to kilometer cykelsti.

- Der er ikke mere end 14 kilometer fra Ørum til Viborg, så jeg er sikker på, at det ville få nogle til at tage cyklen - eller måske elcyklen. Hver eneste gang, vi får en til at cykle i stedet for at tage bilen, gavner det jo også miljøet, siger hun og melder sig i øvrigt også klar til selv at tage turen en gang i mellem - på trædecykel og ikke elcykel.

Annonce

Lokal Venstre-opbakning

Mette Nielsen indskyder, at hun selvfølgelig håber, at man på Christiansborg finder pengene til cykelstien, men at hun mener, at det ville være at foretrække, hvis Viborg Kommune selv kunne fordele en cykelsti-pulje lokalt.

- Det virker altså skørt, at Viborg Kommune skal have en bevilling til en cykelsti på 1,8 kilometer fra Christiansborg, siger hun.


Det er jo sådan set hul i hovedet, at der er et hul i cykelstien. Det er så kort et stykke, der skal anlægges, for at sikre, at folk kan tage cyklen noget mere og lade bilen stå.

Thomas Jensen, transportordfører.


Nu vil tiden så vise, om det faktisk lykkes at få Folketingets tilslutning til det sidste stykke cykelsti til Ørum. Det er ikke kun hos Socialdemokraterne, at cykelstien har politikernes bevågenhed. Lokale venstre-politikere har også tidligere slået på tromme for det manglende stykke cykelsti sammen med Dansk Cyklist Forbund.

Den dobbeltrettede cykelsti stopper lige  efter Apples datacenter. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce