Annonce
Rundt om Viborg

Sofari bliver for bilister

Flemming Jørgensen inviterer søndag den 24. maj fra kl. 10- 14 til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Øko-gris. Her kan man fra bilen på bedste drive-in manér se på økologiske grise. Foto:Henrik Bjerregrav
Kjeldbjerg Økogris inviterer til drive-in sofari, så man kan komme indenfor og se på de økologiske grise på trods af corona-situationen.

Kjeldbjerg: Økologisk griseproducent Flemming Jørgensen inviterer i disse corona-tider til drive-in Sofari søndag den 24. maj.

Her er der mulighed for at pakke bilen og tage familien med en tur til Kjeldbjerg Økogrise, hvor man kan køre på grusvejen langs Flemming Jørgensens mark og opleve de økologiske grise, som nyder foråret på græsmarkerne.

"Det er blevet så moderne med drive-in arrangementer. Da mine marker med grise i år ligger ud til mere end én kilometer grusvej, så tænkte jeg: Hvorfor ikke også lave drive-in Sofari", siger Flemming Jørgensen, der ejer Kjeldbjerg Økogris.

Kjeldbjerg Økogris har 200 søer og producerer cirka 5500 økologiske slagtegrise om året. Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi. En beslutning, han synes, har været god for både dyr og mennesker.

"Vi nyder at komme i marken hver dag og se, hvordan grisene udlever deres naturlige adfærd – tidligere passede vi grise på vores præmisser, nu passer vi dem på deres. Det vil jeg gerne dele med danskerne", siger Flemming Jørgensen i en pressemeddelelse om arrangementet.

Annonce
Kom søndag den 24. maj til drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen og besøg fra bilen de 200 søer og de mange smågrise, som boltrer sig på marken. Foto; Henrik Bjerregrav

Hvordan foregår drive-in Sofari?

På drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen kører man en tur langs markerne og ser på de økologiske grise, der roder i jorden, bader i mudderhuller og løber omkring. Flemming Jørgensen og hans medhjælpere guider gæsterne gennem ruten, hvor også vand- og fodervogne vil køre rundt; der vil være traktorer at se på og en pose med informationsmateriale om økogrise, opskrifthæfter, pixibog til børnene samt mulighed for at deltage i en quiz, hvor man kan vinde en pakke økologisk kød fra Friland til en værdi af 500 kr.

Sofari er en årlig tilbagevendende begivenhed, der har været afholdt siden 2010, hvor økologiske griseproducenter inviterer danskerne inden for gården og viser det økologiske griseliv frem. Men sådan bliver det ikke i år på grund af coronakrisen.

"Det er super ærgerligt, at det ikke er muligt at holde traditionel Sofari på grund af Covid-19. Men fra cirka 1. september bliver det muligt på de sociale medier at komme helt tæt på de økologiske grise, når FØKS (Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød) lancerer en ny digital indsats om de økologiske grise. Og så håber vi, at rigtig mange danskere til næste år, når verden forhåbentlig igen er mere normal, har lyst til at komme til Sofari den sidste søndag i maj", siger Randi Vinfeldt, formand for foreningen FØKS, der står bag Sofari.

Drive-in sofarien foregår altså den 24. maj, og det er fra klokken 10 – 14. Der er indgang til markerne hos Kjeldbjerg økogris fra Trevadvej 21, 7800 Skive.

Sofari arrangeres af FØKS i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Organic Pork og Tican. FØKS er en forening af økologiske griseproducenter, som brænder for deres arbejde med øko-grise.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce