Annonce
Rundt om Viborg

Sogneaften om musik i fængslet i Daugbjerg

Kirsten Saurus Mehlsen holder foredrag til sogneaften i Daugbjerg. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Daugbjerg: Der er sogneaften i aften, tirsdag den 5. november fra klokken 19, i konfirmandstuen i Daugbjerg. Her kan man høre foredraget "Musik bag tremmer" ved Kirsten Saurus Mehlsen.

Kan musikken nå ind bag murene og de barske facader hos de indsatte i det lukkede, topsikre fængsel, Enner Mark, ved Horsens? Det kan den, mener Kirsten Saurus Mehlsen. Hun har i syv år arbejdet som musikmedarbejder i fængslet.

Hun fortæller i foredraget om, hvad musik kan betyde, når man sidder i fængsel, og om at være sammen med fanger, som afsoner straffe fra et par år til livstid og forvaring. Hvordan det er at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden. At dirigere tre forskellige fangekor, få bandekriminelle til at sidde stille i fængslets kirke og lytte til musik, at styre et band, hvor de fleste, som udgangspunkt, ikke kan spille. At "så små frø" og opleve de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen.

Kirsten Saurus Mehlsen er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler, haft eget firma og været musikterapeut i socialpsykiatrien.

Der er kaffe og brød i løbet af sogneaftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce