Annonce
Rundt om Viborg

Sognepræst forlader Vestfjends efter 10 år

Sognepræst Kaspar Wenzel Tornøe forlader Vestfjends og Vroue Præstegård for at begynde i et nyt embede i Holstebro Valgmenighed til august. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sognepræst Caspar Wenzel Tornøe forlader Vroue og Vestfjends for at begynde i et nyt embede i Holstebro Valgmenighed den 1. august.

Vroue: Der skal ansættes en ny sognepræst i Vestfjends Pastorat. Sognepræst Caspar Wenzel Tornøe tiltræder til august i et nyt embede i Holstebro Valgmenighed.

Og det er nærmest 10 år siden på dagen efter at han første gang var i Vroue, fortæller Caspar Wenzel Tornøe.

- Jeg har indsættelse den 4. august i mit nye embede og nøjagtigt 10 år tidligere den 4. august 2009 havde jeg prøveprædiken i Vroue. Så det er lidt pudsigt, siger Caspar Wenzel Tornøe, der kom til som helt nyuddannet sognepræst og officielt blev indsat i september 2009.

Ønsket om at prøve noget nyt har dog rumsteret over de seneste par år, fortæller 43-årige Caspar Wenzel Tornøe.

- Nu har jeg været landpræst i 10 år og man er jo trods alt lidt isoleret, så tanken om at prøve et embede som bypræst har langsomt modnet sig over de seneste par år. Og jeg blev så gjort opmærksom på, at der var et ledigt embede i Holstebro Valgmenighed, så jeg søgte og fik det. Det passer også med, at mine to børn skal begynde i gymnasiet i Holstebro, og så kan de bo hos mig, så på flere måder faldt tingene fint sammen, siger Caspar Wenzel Tornøe.

Annonce

Glad for området

Han understreger, at han har været rigtigt glad for årene i Vestfjends og Vroue.

- Jeg er opvokset i Paris og havde aldrig boet i mindre byer end København og kom til Vroue direkte fra Barcelona, så det var jo markant anderledes. Men jeg er faldet rigtigt godt til i Fjends-området og i Vroue, og jeg kan rigtigt godt lide mentaliteten i området. Jeg holder meget af Fjends, og havde jeg ikke haft det sådan, så var jeg jo ikke blevet her i 10 år. Og min kæreste bor her stadig, så jeg mister ikke helt tilknytningen til området, siger Casper Wenzel Tornøe.

Han har afskedsgudstjeneste og derefter afskedsreception i Vroue Kirke søndag den 28. juli, oplyser Turi Roslund, der er formand for fællesrådet i Vestfjends Pastorat, der omfatter sognene Vroue, Vridsted, Sdr. Resen, Iglsø og Fly.

En valgmenighed er en fri og åben menighed inden for Den danske Folkekirke, der er opbygget som en forening. Valgmenighedens øverste ledelse er generalforsamlingen, der vælger en bestyrelse til at varetage den daglige drift. Så der er et større selvstyre end i folkekirken i øvrigt, konstaterer Caspar Wenzel Tornøe. Han afløser Peter Hedegaard, der går på pension 1. august, som sognepræst i den grundtvigske Holstebro Valgmenighed.

Det er i øvrigt er landets største valgmenighed med over 1300 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce