Annonce
Navne

Sognepræst i Vestfjends runder et skarpt hjørne

Sognepræst Poul Asger Beck fylder i dag 60 år. Arkivfoto: Morten Pedersen
Poul Asger Beck, sognepræst i Vestfjends Pastorat, fylder i dag 60 år.

60: Poul Asger Beck, der er sognepræst i Vestfjends Pastorat med base i præstegården i Vroue, fylder i dag, den 18. marts, 60 år.

Poul Asger Beck er opvokset i Nr. Kongerslev sydøst for Aalborg og blev oprindelig udlært radiohandler i Fona (1979-1981) og arbejdede i alt syv år i radiobranchen frem til 1986. Men faderens tidlige død i 1985, da Poul Asger Beck var 24 år, satte gang i en åndelig opvågning og eksistenskrise. Det førte til et sporskifte, og han begyndte at læse, først HF og siden teologi.

Han er opvokset i baptistkirken, så det kirkelige og livtag med livets store spørgsmål var ikke fremmed, og derfor var det også kun naturligt, at han læste på baptistkirkens daværende præsteseminarium i Tølløse (1990-1993), og det gav så stor lyst til teologiens spændende verden, at det smagte af mere.

Han fik derfor en halvtids stilling i Viborg Baptistkirke (1993-2006), og læste sideløbende teologi på Aarhus Universitet (1993-2000) og sluttede her som teologisk kandidat.

Annonce

Åndelig fordybelse

Poul Asger Beck beskriver selv årene i Viborg som "meget gode og givende". Men Gud kaldte nu igen ad lidt andre veje, og der kom en stor længsel efter åndelig fordybelse, som han udtrykker det. Derfor virkede han hovedsageligt som freelancepræst fra 2006 til 2018.

Her havde han fokus på spiritualitet og fordybede sig selv i retræter, bibelske meditationer, åndelige samtaler og litteratur samt rejser til blandt andet Taizé og mange andre givende steder. Samtidig afholdt han retræter, kurser, foredrag, workshops og meget andet præstearbejde, og fra 2012 til 2018 var han desuden deltidsansat ved Silkeborg Baptistkirke.

Annonce

Skift til folkekirken

Fra 2018 til nu har han været præst i folkekirken. Først i nogle vikariater og siden 1. marts 2020 som kirkebogsførende sognepræst i Vestfjends Pastorat.

- Efter at have været præst i baptistkirken i 25 år gør man sig mange tanker og overvejelser, inden både min kone Kirsten og jeg flyttede til folkekirken. Men vi er blevet rigtig, rigtig glade for at være præstepar i en langt større sammenhæng og på baggrund af en bredere folkelig forankring. At flytte til denne skønne egn og virke sammen med min præstekollega, alle de dygtige medarbejdere og de mange menighedsrådsmedlemmer (der er fem råd á fem medlemmer) opleves som det helt rigtige. Her håber vi på mange gode år, siger han om skiftet.

Annonce

Forfatter til flere bøger

Poul Asger Beck har også udgivet en række bøger: "Tag Ånden ved hånden. En meditativ vandring med Helligånden" fra 2019, "Mit liv i Guds kærlighed. Fra radiohandler til retræteleder. En trosfortælling." fra 2018, "Frihed og fred. En meditativ vandring i fasten" fra 2017, "Ånd & psyke. En teologisk tolkning af psykoterapi" fra 2000 og "Liv, løfter og lasagne. Hverdagssituationer og kristentro" fra 1997.

Desuden har han oversat to bøger: Br. Roger: Gud elsker – ganske enkelt. Unitas, 2006 og Br. Roger: Taizé-kilder. Gud ønsker, vi skal være lykkelige. Unitas, 2004.

Poul Asger Beck har siden 1990 været gift med nu pensioneret overlæge i psykiatrien, Kirsten Ernen Beck. Hendes første mand døde desværre, da deres to piger var helt små. I dag er døtrene i 40'erne, så på denne måde har han fået fem børnebørn, der nu er i alderen otte til 13 år.

- Så selv om vi ikke har fået børn sammen, så har vi fuldt ud børnebørn sammen. De besøger os ofte og meget gerne. Det er en stor, stor glæde, siger han.

Grundet en vis virus er der ikke nogen stor fejring af den runde dag, men Poul Asger Beck er hjemme, hvis der skulle dukke fire-fem stykker op ad gangen, som han udtrykker det.


Efter at have været præst i baptistkirken i 25 år gør man sig mange tanker og overvejelser, inden både min kone Kirsten og jeg flyttede til folkekirken. Men vi er blevet rigtig, rigtig glade for at være præstepar i en langt større sammenhæng og på baggrund af en bredere folkelig forankring

Poul Asger Beck, sognepræst i Vestfjends Pastorat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce