Annonce
Rundt om Viborg

SOL-cyklisterne gør klar til at træde pedaler

Efter en lidt forlænget vinterpause på grund af coronakrisen gør SOL-cyklisterne i Karup klar til at begynde sæsonen den 14. juni. Arkivfoto
Annonce

Karup: Normalt ville de forlængst have været i gang. Men coronakrisen har jo aflivet "plejer", så det er først nu SOL-cyklisterne i Karup har udsigt til at træde pedaler igen.

Tovholder Jan Højgaard oplyser, at søndags-cyklingen forventelig begynder den 14. juni. Som sædvanlig klokken 18.15. Mødestedet er også næsten som vanlig. Corona-forsigtighed gør dog, at deltagerne mødes - med afstand - på Mosevej, hvor den krydser Karup Å, og ikke ved bænkene og Dora Hall-skulpturen lige ved siden af.

Jan Højgaard oplyser, at man ligeledes skal sørge for at holde en passende afstand under cyklingen. Men ellers kommer det hele til at foregå på vanlig vis, hvor man kører en tur på en times tid eller to, og undervejs gør et ophold ved et skønt og/eller historisk sted på egnen.

Tempoet er moderat - 15-17 kilometer i timen - for der skal også være luft til snak hen over styret. "Træsko og cowboybukser"-tempo, kalder Jan Højgaard det. Han tilføjer, at det er "velset" at køre med cykelhjelm og helt i orden at komme på el-cykel.

SOL står for Sundhed og liv, og cyklingen udsprang for en del år tilbage af et sundhedsprojekt, som Viborg Kommune sammen med lokale ildsjæle gennemførte i Karup.

Flere af projekterne kører fortsat. Foruden cyklingen er det blandt andet de jævne fællesspisninger i forsamlingshuset.

Annonce
Annonce
Navne

En ægte dansk guldhelt fylder 40 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce