Annonce
Sport

Sol, sand og fodbold: Strandfodbold-turnering med fokus på fællesskab

Spillerne gik til den, selvom turneringen primært var for at have det sjovt. Foto: Bertram Christensen
Carsten Veje er træner hos Eastside, og tirsdag aften havde han planlagt en fodboldturnering for kommunens klubber.

Viborg: Med en temperatur på helt oppe omkring 27 grader, fristede tirsdagens vejr de fleste til at være udenfor. For nogle betød det måske en tur omkring søerne eller en tur til stranden.

For flere af byens unge fodboldspillere betød det en tur til strandbanerne ved stadion, hvor der var arrangeret en turnering i strandfodbold - en fodboldturnering spillet i sand.

Manden bag turneringen hed Carsten Veje, som er træner hos Eastside, som selv havde tre hold med. Udover dem stillede Løgstrup og VFF med to hold hver, mens KKIK stillede med et enkelt.

- Den her årgang skal holdes i gang, uanset hvad det er. For mig er det fodbolden, og derfor arrangerede jeg denne turnering, og inviterede nogle af de andre klubber, sagde Carsten Veje om turneringen.

Han siger selv, at han får mange idéer til arrangementer, og holder dem tit for Eastside-spillerne selv. Idéen til strandfodboldturneringen fik han for en uges tid siden, og tirsdag aften stod otte hold altså klar klokken 17.30.

Annonce
Carsten Veje var manden bag turneringen, og var glad for aftenens arrangement.

Masser af hygge

Normalt når unge mennesker samles for at spille fodbold, er der en eller anden form for konkurrence. Det var der også tirsdag aften, men det var ikke det, som fyldte mest, sagde Carsten Veje.

- Jeg sagde det også i min åbningstale, men for mig var idéen med dette ikke, at spillerne skulle ud og konkurrere. Det vil der naturligvis altid være, men det aller vigtigste er, at det skal være sjovt at være med, sagde han.

Udover den halvanden time, som turneringen varede, var der også planlagt andet for de mange U15-spillere, som var mødt op.

Da turneringen var ovre klokken 19, stod den nemlig på pizza og sodavand for deltagerne. Noget, som skulle få de unge drenge til at lære hinanden endnu bedre at kende.

- Nogle af dem kender naturligvis hinanden på kryds og tværs, men for alle er der nye ansigter her. Forhåbentligt er det med til at starte et netværk, for det er jo unge mennesker, som kommer til at møde hinanden andre steder i byen, når de bliver ældre, sagde Carsten Veje.

Strandfodboldturneringen var langt fra første gang Carsten Veje arrangerede denne slags arrangementer, og han vil ikke udelukke, at der kommer flere strandfodboldturneringer fra hans side.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce