Annonce
Viborg

Som landets første er klovnen Petunia tilbage på børneafdelingen

Som Petunia arbejder Pia Cisko både som hospitalsklovn og demensklovn. Foto: Johan Gadegaard
Længe har der været stille på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg, men nu er hospitalsklovnen Petunia tilbage.
Annonce

Viborg: Der har været meget stille på gangene på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg i denne corona-tid. Alle udefrakommende aktiviteter er blevet aflyst, og de små patienter har hverken haft besøg af Legeheltene, hospitalsklovnene - eller af de fleste af deres pårørende for den sags skyld.

Langsomt som samfundet er ved at åbne igen, kommer underholdningen tilbage på Børn og Unge. Som landets allerførste har børneafdelingen i Viborg igen fået besøg af hospitalsklovnen Petunia, der normalvis er fast inventar på Børn og Unges sengeafsnit med to ugentlige besøg.

Petunias tilbagevenden skaber stor glæde på afdelingen, hvilket også var tydeligt, da Legeheltene i sidste uge var på besøg på afdelingen med hjælpepakker i selskab med borgmester Ulrik Wilbek. Her traskede Petunia rundt med en maskebeklædt dukke og spredte glæde blandt både personale, patienter og borgmester.

Ligesom alle andre skal Petunia, der uden klovneriet hedder Pia Cisko, være ekstra opmærksom på at spritte både hænder og rekvisitter af under sine besøg. Hospitalsklovnen skal også holde god afstand til børnene, hvilket er en smule uvant, da klovnene ofte hjælper børnene med knus, kram og sange - og ved at være tæt på dem både fysisk og mentalt.

På børneafdelingen i Viborg får børnene også normalvis besøg af hospitalsklovnen Kringle, der følges med klovnemakkeren Petunia. Da det i øjeblikket ikke er tilladt med besøg af flere klovne på én gang, er det dog udelukkende Petunia, der besøger de indlagte børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Det blev så svært som frygtet - men Viborg FF-træner så en fortjent sejr i Hvidovre

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce