Annonce
Sport

Sommerfugle i maven, spænding og en god tro på vinderchancer: Viborg-spillere ser frem mod stor europæisk finaleweekend på hjemmebane

Thilde Fransen kalder deltagelsen i European Leagues Final4 for det største i karrieren. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Final4 i European League rangerer højt på oplevelsesstigen hos Viborg HK-spillerne Thilde Frandsen og Emma Friberg. Begge ser gode muligheder for, at holdet kan vinde turneringen.

Håndbold: En drøm, der går i opfyldelse.

Det største i karrieren.

Det er de helt store gloser, som Viborg HK-spillerne Thilde Frandsen og Emma Friberg tager i brug forud for weekendens Final4-stævne i European League.

Annonce

Her skal vinderen af den internationale klubturnering, der rangerer lige under Champions League, findes, og det kan som bekendt blive Viborg HK, der er et af de fire tilbageværende hold sammen med Herning-Ikast, tyske Bietigheim og Baia Mare fra Rumænien. Sidstnævnte er modstanderen i semifinalen.

Begge spillere anser Viborg HK's vindermuligheder for gode.

Normalt plejer Viborg HK at træne i Vibocold Arena, men holdet havde valgt at placere den sidste træning før Final4 i hal 5 i stadionkomplekset.

Og derinde i den ganske lille hal, der i sin størrelse og udformning leder tankerne hen på en klassisk folkeskolehal, der mangler bare et redskabsrum og ribber, noterede folkebladets udsendte sig brede smil hos samtlige spillere undervejs i den knap halvanden time lange træning.

Jeg må indrømme, at jeg fik sommerfugle i maven, da vi var til taktikmøde

Emma Friberg, Viborg HK

Ikke, at det har været et udtalt problem ved tidligere træninger, men der var ingen ansigter, der viste en mental træthed, med tanke på hvornår på sæsonen vi er.

Det er de her kampe, man som professionel håndboldspiller slider og sveder for at komme til.

Og det uafgjorte resultat i midtugen mod Esbjerg i DM-semifinalen, der nu giver Viborg HK muligheden for at spille sig i finalen hjemme med en sejr, har givetvis pumpet endnu mere energi ind i holdet

- Det bliver en vildt stor oplevelse for mig, for det er første gang, at jeg skal spille sådan et Final4-stævne. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg er også præget af både en nervøsitet og en spænding i kroppen, sagde fløjspiller Thilde Frandsen efter fredagens træning.

Hvad er du nervøs over?

- Jeg vil altid gerne præstere, og jeg håber, at vi kan vise folk, hvor godt et hold vi er og så forhåbentlig vinde. Det er nok det, jeg er nervøs over.

Final4

Lørdag og søndag afgøres det, hvem der vinder denne sæsons European League på kvindesiden. Det sker ved det komprimerede Final4-stævne, som afholdes i Viborg og bliver tv-transmitteret i 26 lande. 

De deltagende finalehold er Viborg HK, Herning-Ikast, Bietigheim og Baia Mare. 

Sådan spilles henholdsvis semifinaler og finaler:

Lørdag

15.30 Herning-Ikast-Bietigheim

18.00 Viborg HK-Baia Mare

Søndag 

15.30 Kampen om tredjepladsen

18.00 Kampen om førstepladsen

Vil du sige, at Final4-stævnet er det største i din karriere indtil videre?

- Ja, det vil jeg faktisk sige.

Er det noget, du tænker over?

- Jeg prøver ikke at tænke for meget over det, og jeg skal bare ind og spille nogle kampe, og sørge for ikke at blive alt for nervøs.

Hvordan kan du undgå ikke at tænke for meget over det, du kalder det største i din karriere - også med tanke på at du som 19-årig fortsat er meget ung?

- Jeg stoler på mig selv, og jeg stoler på vores hold. Jeg ved, hvilke evner vi har, og jeg ved, at hvis vi går ind og præstere som hold, så kan vi godt gå hen og vinde turneringen. Det bruger jeg for at tackle min nervøsitet, sagde Thilde Frandsen.

Barnedrøm

Mens Thilde Frandsen også i næste sæson spiller i Viborg HK, gennemlever Emma Friberg lige nu sin sidste tid i klubben. I jagten på mere spilletid spiller den svenske målvogter efter sommerpausen i Skanderborg.

- Jeg må indrømme, at jeg fik sommerfugle i maven, da vi var til taktikmøde (tidligere fredag, red.). Det er lang tid siden, at jeg har haft sådan en kriller i maven, og det skyldes jo nok, at det er så stor en oplevelse - og en oplevelse som den her, jeg som barn drømte om at deltage i, sagde Emma Friberg.

Hvad betyder det for dig at få store oplevelser som dette Final4 med dig fra din tid i Viborg HK?

- Det betyder meget for mig, og det her bliver jo lagt ned i min håndboldrygsæk.

Er det en svær tid for dig at være i med tanke på, at I lige nu står i de her store finalekampe, og at det om lidt så er slut for dig i klubben?

- Nej, det vil jeg ikke sige. For jeg glæder mig også meget til at skifte, og det er ingen hemmelighed, at jeg skifter til Skanderborg for at få en større rolle. Det stræber jeg altid efter og er grunden til, at jeg træner.

- Men jeg er også i en drøm lige nu, og det skal jeg nyde uanset, sagde Emma Friberg.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Viborg FF For abonnenter

Flot comeback mod AGF sender Viborg FF's U17-hold i pokalfinalen

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce