Annonce
Viborg

Sommerhusene bliver revet væk: Hjarbæk Fjord tiltrækker tyskerne

Sommerhuse som dette ved Hjarbæk Fjord er særligt populære, fortæller Jesper Kamp Kruse fra Campaya.dk. Foto: Campaya.dk
Sommerhussøgemaskinen Campaya.dk melder alt udsolgt i Viborg Kommune i uge 29 og 30. Det er især sommerhusene ved Hjarbæk Fjord, der trækker turisterne til.
Annonce

Viborg: Selv om Viborg Kommune traditionelt set ikke er den store sommerhuskommune, så kan sommerhussøgemaskinen Campaya.dk melde alt udsolgt i både uge 29 og uge 30. Der er simpelthen fyldt op i alle 39 sommerhuse i området i de mest populære ferieuger hos danskerne.

Det er noget, der glæder folkene bag søgemaskinen, der har fået masser af trafik på hjemmesiden ved de mange søgninger på "Viborg".

- Her fra Campaya.dk jubler vi egentligt bare over den store efterspørgsel. Det er godt for os, og det er også rigtig godt for de lokale turismeerhverv, attraktioner og lignende, som nyder rigtig godt af turismeindtægterne. Hurra for sommeren og sommerhusene! udtaler kommunikationsansvarlig i Campaya.dk, Jesper Kamp Kruse.

I alt har udlejningsfirmaet 39 huse i Viborg Kommune, hvoraf de 37 af dem ligger omkring Hjarbæk Fjord. Og det er ikke tilfældigt, at området omkring fjorden er ekstra populært, fortæller Jesper Kamp Kruse.

- I Viborg er der skøn natur, og de fleste sommerhuse i kommunen ligger ud til fjorden. Den gode tilgang til vand er jo især det, som trækker tyskerne til. De sommerhuse, der er her, har alt det, som både danskere og måske især tyskerne efterspørger til sommerferien.

Sommerhusene i Viborg

Belægningsprocenter i Viborg Kommune:

Uge 28: 80 procent

Uge 29: 100 procent

Uge 30: 100 procent

Uge 31: 90 procent

Uge 32: 60 procent

Uge 33: 64 procent

Annonce

Potentialet ikke udnyttet

Søgemaskinen, der har over 25.000 sommerhuse over hele landet i arkivet, har oplevet en markant stigning i belægningsprocenterne i Viborg-området de seneste to år. I 2017 lykkedes det ikke at have en ferieuge udsolgt, og belægningsprocenten lå på knap 79 i industriferien.

- Tendensen i år har samtidigt været, at sommerhusene i Viborg er blev udlejet tidligere sammenlignet med de foregående år. Så de sidste måneder har vi måttet sige nej til mange, der ellers gerne ville leje et sommerhus ud til fjorden, fortæller Jesper Kamp Kruse.

Men ifølge den kommunikationsansvarlige har Viborg Kommune ikke udnyttet det fulde potentiale til de mange mulige sommerhusgæster.

- Jeg tror, at Viborg-området har endnu større potentiale i forhold til at tiltrække sommerhusgæster, hvis de fine strande- og naturområder ud til fjorden bliver gjort mere synlige for tyskerne, fortæller Jesper Kamp Kruse.

Ud over de 37 sommerhuse omkring Hjarbæk Fjord, primært i Hjarbæk og Lynderup, har Campaya.dk også et sommerhus i Karup og et ved Tange Sø i kartoteket. Disse to er også fuldt booket i uge 29 og 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lev vel, gamle fugleskræmsel

Annonce