Annonce
Bjerringbro

Sommerhusidyl: Diamanten i Skibelund

De seneste ti år har Søren og Benthe Padkjær boet permanent i deres sommerhus i  Skibelund. Foto: Hanne Bliksted
I 10 år har Benthe og Søren Padkjær boet fast i sommerhuset med 5000 kvadrameter grund.
Annonce

Bjerringbro: Når man siger sommerhus, tænker man ofte på strand og vand, men sådan er det ikke i sommerhusområdet i Skibelund. Den lille Tyrebækken er det eneste vand, og stranden er næsten en times kørsel væk. Men alligevel nyder Benthe og Søren Padkjær deres sommerhus.

Eller rettere deres hus, for siden de gik på efterløn for omkring ti år siden har de boet permanent i det grønne træhus på Skovagervej. Men oprindeligt var det slet ikke planlagt, at de skulle købe sommerhus.

- Vi havde solgt vores ejendom i Lille Vildmose, og hele vores indbo var pakket ned. Vi boede midlertidigt i sommerhus i Truust, fordi vi sammen med vores teenagedøtre var på vej afsted på  et års rundrejse i USA. Kort før afgang i juni 1997 kørte jeg forbi heroppe for at mindes mine drengeår, hvor vi blandt andet skød med bue og pil her i skovområdet. Og så så jeg, at huset var til salg.  Da jeg kom hjem, fortalte Benthe, at hun i avisen havde set, at der var et sommerhus til salg heroppe. Og  det var ikke noget, vi havde talt om inden, men ja vi købte huset før afrejsen, fortæller Søren Padkjær.

Det var helt tilfældigt, at Benthe og Søren Padkjær for godt 20 år siden opdagede, at der var et sommerhus til salg i Skibelund. Foto: Hanne Bliksted

Efter turen rundt i USA købte familien en lejlighed på Brogade midt i Bjerringbro,  men de fleste weekender og ferier tilbragte familien i sommerhuset.

Nu godt 20 år efter, at de købte huset, er havestuen det eneste, der er tilbage af det oprindelige hus, som var på cirka 40 kvadratmeter. Nu er huset på 130 kvadratmeter.

- Da huset blev bygget i starten af 1960'ene, var  byggematerialerne af den spartanske slags, blandt andet var der en del Grundfos-paller, hvor navnet stadig kunne ses.  Efterhånden fik vi huset bygget om og udvidet efter vores ønsker, eller rettere det fik Benthe, for hun er ferm med hammer og sav, fortæller Søren Padkjær.


Da huset blev bygget i starten af 1960'ene, var  byggematerialerne af den spartanske slags, blandt andet var der en del Grundfos-paller, hvor navnet stadig kunne ses.  Efterhånden fik vi huset bygget om og udvidet efter vores ønsker, eller rettere det fik Benthe, for hun er ferm med hammer og sav.

Søren Padkjær. sommerhusejer


Annonce

Fuglebade

- Ja jeg har altid interesseret mig for træ, og jeg har gået på flere aftenskolekurser for at dygtiggøre mig, fortæller hun, som  nyder at arbejde i sit veludstyrede værksted, hvor hun også fremstiller knive og træskærerarbejde og tryller store  sten om til fuglebade.

- Vi synes, at det er en perle eller rettere en diamant. Vi nyder at være her, og ikke mindst at grunden er så stor - 5.000 kvadratmeter, og her er masser af fugle, råvildt og egern, siger hun.

- Det bedste ved stedet er skoven, at være med til at hugge brænde og fuglene, lyder det fra barnebarnet 11-årige Luka, som ofte kommer på besøg.

Med tiden er de gamle nåletræer væltet eller fældet, og Søren Padkjær har selv samlet agern og bog og drevet dem frem, så der rundt på grunden er mange ege- og bøgetræer i forskellig størrelser. Foruden mange hyggekroge, fodboldbane til børnebørnene er der helt i tidens ånd  flere områder, som får lov til at passe sig selv uden græsslåmaskinens hærgen.

Havestuen er det eneste, som er tilbage af det oprindelige hus. Benthe og Søren Padkjær har ofte besøg af deres tre børnebørn, og Luka var på besøg samtidig med avisen. Foto: Hanne Bliksted

Sommerhuset er ikke ren afslapning, som ved andre huse er der ting, som skal holdes ved lige, males og repareres. Begge er aktive i flere foreninger, og Benthe Padkjær sidder også i bestyrelsen for Skibelund Grundejerforening med i alt 64 grunde. Der er flere par som bor fast i deres huse.

- Vi nyder virkelig at bo her, fordi man kan følge årstiderne lige uden for vinduet. Vi har et godt naboskab og er gode til at hjælpe hinanden,  og der er et godt sammenhold med blandt andet sankthansfest og generalforsamling med efterfølgende grillfest, så vi bliver boende så længe vi kan, siger  Benthe Padkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce