Annonce
Rundt om Viborg

Sommerligt: Købmand klar med softice og udecafe

Skelhøje Købmandsgaard, der sidste år kom med i kæden "Min Købmand", er nu klar til at sælge softice, kaffe, kager og øl, der kan nydes uden for butikken. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Skelhøje: April har ikke just været is-vejr. Måske maj bliver bedre. Det håber de i hvert fald i Skelhøje, hvor den socialøkonomisk drevne købmandsbutik har investeret i en softice-maskine.

For 25 kroner kan man købe en sådan blødis - med eller uden topping, prisen er indtil videre den samme, oplyser købmand Peder Engedal i et nyhedsbrev.

Indtil videre må man nyde den udenfor, for Skelhøje Købmandsgaard har udsat åbningen af Hærvejscafeen inde i et hjørne af butikken, indtil restriktionerne om coronapas og tidsbestilling i forvejen ophæves.

Annonce
Som noget nyt har Skelhøje Købmandsgaard investeret i en softice-maskine. Arkivfoto: Bo Amstrup

Til gengæld er der her fra store bededag igen bord-bænkesæt på Gletchertorvet uden for butikken. Her kan man nyde blandt andet is, en kop kaffe med kage - eller en fadøl, som butikken/cafeeen også er leveringsdygtig i.

Lige præcis på bededag er der også en udendørs bod med salg af Hærvejsbryg på fad og grillede frankfurterpølser på Gletchertorvet. Det er handelsskoleeleven Louise, der på den måde aflægger fagprøve.

Skelhøje Købmandsgaard er først og fremmet en lokal dagligvarebutik drevet og ejet af lokale borgere som en socialøkonomisk virksomhed. Samtidig retter den sig også mod især turister på Hærvejen og Alhedestien, der begge går lige forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce