Annonce
Rejser

Sommerrejser: Forsikring dækker næppe afbud endnu

Hvis man i disse dage bestiller en rejse i sommerferien til for eksempel Sicilien, vil afbestillingsforsikringen som hovedregel ikke gælde, hvis man bliver nødt til at aflyse, fordi afrejse fortsat frarådes. Foto: Colourbox
Annonce

"Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg allerede nu ønsker at afbestille min rejse i sommerferien?"

"Dækker min forsikring, hvis jeg bestiller min sommerferierejse nu?"

Rejsearrangører og forsikringsselskaber bliver i disse dage bombarderet med spørgsmål, der har relation til coronavirussen, og det er en af grundene til, at det kan tage lang tid at komme igennem på telefon, selv om bureauernes salg stort set er gået i stå.

Forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, har udsendt svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, og lad os tage de to nævnte:

Hvis man har købt en sommerferierejse og allerede nu vil afbestille, skal man i første omgang kontakte rejsearrangøren eller flyselskabet.

De fleste forsikringsselskaber tager først stilling til, om en rejse kan afbestilles, når afrejsedatoen nærmer sig, typisk 8-14 dage forinden. Derfor anbefales det, at man venter nogen tid endnu, før man kontakter sit forsikringsselskab angående en planlagt sommerferie.

Og hvis man modsat gerne vil bestille en rejse i sommerferien - eller for den sags skyld tidligere eller senere - skal man være opmærksom på, at alle ikke nødvendige rejser lige nu frarådes. Derfor vil ens afbestillingsforsikring som hovedregel ikke dække, hvis det senere bliver nødvendigt at afbestille rejsen, fordi afrejse fortsat frarådes. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce