Annonce
Rundt om Viborg

Sommertid - så er SOL-cyklisterne på banen igen

SOL-cyklisterne i Karup er i gang igen på søndage, og opbakningen ser også i år ud til at være fin. Privatfoto: Søren K. Andersen

Motionscykelholdet kaldet SOL er i gang med sin ottende sæson. Der køres i sommerperioden hver søndag aften en tur fra Karup og ud i oplandet - ofte krydret med historiske fortællinger.

Annonce

Karup: De såkaldte SOL-cyklister er vedholdende og kører nu på ottende sæson deres søndagsture.

Sæsonen begynder som regel, når samfundet skifter til sommertid - og slutter hen på efteråret, når det blive for mørkt til at køre uden lys ved 18-20-tiden, hvor SOL-cyklisterne ellers farter rundt på veje og stier ved Karup.

SOL står for Sundhed Og Liv og udspringer af et sundheds- og trivselsprojekt, som Viborg Kommune kørte for nogle år siden i Karup. Blandt andet blev der uddannet en række såkaldte trivselspiloter og taget en masse initiativer, som udsprang fra både kommunen, piloterne og andre. Nogle af dem har fungeret lige siden. Fællesspisningerne i Karup Forsamlingshus er et af dem. Et andet er altså motions-cykelholdet, der på søndagene i sæsonen - hvis det ikke regner alt for slemt - lægger ud klokken 18.15 fra pladsen ved skulpturen "Dora Hall" tæt på Karup Kirke.

Annonce

15-20 kilometer

Turene er på 15-20 kilometer - enkelte gange lidt mere. Der køres i et moderat tempo, og undervejs er der tid til en puste- og drikkepause eller to, fortæller Jan Højgaard, der er en af ankermændene.

De første gange her i 2018 er der mødt 17-18 deltagere op hver gang, men der naturligvis plads til flere.

Vil man være med, er det bare at møde op ved 18-tiden. Det er også i orden at køre på el-cykel og påklædningen er fri, dog "er cykelhjelm velset".

Hen over sæsonen krydres flere af turene undervejs med historiske fortællinger om egn og mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce