Annonce
Viborg

Sorgramte cykler for håb

Efter en lang dags cykeltur mod Viborg kan selv de sidste meter godt ?synes hårde for cykelbenene. Foto: Morten Pedersen

Tirsdag mødtes 80 ryttere fra Team Giv Håb i Viborg efter tre dages cykeltur fra henholdsvis Aarhus, Odense og København. I alt cykler de 1100 kilometer.

Efter en lang dags cykeltur fra henholdsvis Rebild, Hvide Sande og Thisted til Viborg var de 80 ryttere fra Team Giv Håb først og fremmest interesseret i saft og kage, da de nåede Borgerhuset Stationen omkring klokken fire tirsdag eftermiddag.

Annonce
Viceborgmester Jens Rohde var en del af ?velkomstkomitéen, der mødte Team Giv Håb i Viborg.

Stemningen var let, ikke mindst fordi man endelig var kommet af cyklerne, flere med våde sko efter mødet med regnfyldte skyer ved Thisted. Desuden var både familiemedlemmer og venner mødt op for at hilse på rytterne fra Team Giv Håb, der på blot én uge skal cykle 1100 kilometer rundt i Danmark for at samle penge ind til børn, unge og sorg. Men at mange af deltagerne også selv bærer på en stor sorg stod hurtigt klart, da biskop Henrik Stubkjær holdt sin velkomsttale.

Tre kvinder, der alle har prøvet at miste unge sønner. ?Nu kører de for at skabe opmærksomhed om børn unge og sorg. ?Fra højre: Jette Sandris og veninderne Lone og Marianne.

»I skaber synlighed om noget, der i alt for høj grad har været et tabu - nemlig bagsiden af kærligheden, som er sorgen. Det er fordi, vi har elsket og er blevet elsket, at vi føler sorg over tabet af et menneske, som stod os nær,« sagde Henrik Stubkjær, mens flere af holdets ryttere brast i gråd.

Fællesskab

For når man kører med Team Giv Håb, kan der være let til tårer, men man får også et stærkt fællesskab og mulighed for at tale om sin sorg.

Og netop det at tale om sorgen fik Jette Sandris fra Vester Velling ved Bjerringbro til at melde sig som cykelrytter for Team Giv Håb. For fire år siden mistede hun sin søn Martin i en trafikulykke, og hun ville gerne have et fællesskab, hvor hun kunne tale om sin sorg med ligesindede.

»Vi var til et arrangement om Team Giv Håb, hvor folk fortalte deres historier. Og jeg var solgt, så jeg meldte mig med det samme. Jeg synes, at det er helt fantastisk. Jeg cykler sammen med to andre kvinder, som også har mistet unge sønner ligesom mig. Og vi har bare et helt særligt fællesskab. Jeg prøvede også at miste, da jeg var helt ung, og der var der ingen, der ville tale med mig om det. Det er noget helt andet i dag,« fortalte Jette Sandris.

Der er brug for håb

Også viceborgmester Jens Rohde (V) var til stede ved borgerhuset for at byde de mange cykelryttere velkommen. Jens Rohde har selv cyklet til Paris med Team Rynkeby, og for ham var budskabet om håb midt i sorgen især vigtigt.

»Det er fantastisk, at folk samles for at give et håb. Især for børn og unge. Det har verden i den grad brug for lige nu,« sagde Jens Rohde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce