Annonce
Viborg

Sort plastic er stadig restaffald

Det fremgår af folderen, at alle kødbakker er hård plast og skal til genbrug. Sådan er det dog ikke, hvis plasticbakken er sort. Illustration: Revas
Selvom der faktisk står det modsatte i en folder fra Revas, så skal sorte plasticemballager altså stadig i restaffald.
Annonce

Viborg: Revas har - efter udsendelsen af folderen "Skrald Godt" - fået en del henvendelser om, hvorvidt sorte plastickødbakker nu skal sorteres som genbrugsplast og ikke længere i restaffald.

Lad os med det samme slå fast, at al sort plastic - også kødbakker - er restaffald, og det skal sorteres som sådan.

Grunden til, at der er opstået tvivl om den sorte plastic er, at der i folderen på side 23 står: "Hård plast er alle kødbakker, youghurtbægre og emballager, der "giver lyd fra sig", når du trommer på det med dine fingre. Det skal i Metal/Glas/Plast i din affaldsbeholder."


Jeg kan sagtens se, at man ud fra folderen kan tro, at også sorte kødbakker af plastic skal i afdelingen for genbrugsplast.

Pia Vejling, kommunikationsmedarbejder hos Revas.


På siden over for i folderen - altså på side 22 - er der ovenikøbet et foto af en sort plastickødbakke.

Ingen steder på opslaget står der, at sort plastic er restaffald.

- Det burde vi jo nok have gjort opmærksom på. Jeg kan sagtens se, at man ud fra folderen kan tro, at også sorte kødbakker af plastic skal i afdelingen for genbrugsplast, siger kommunikationsmedarbejder Pia Vejling fra Revas.

Hun understreger, at der ikke er ændret noget i forhold til sorte plastickødbakker eller anden sort plastic for den sags skyld.

- Alt sort plastic skal i afdelingen for restaffald, og det har vi nok i virkeligheden gået ud fra, at det var slået fast en gang for alle. Det var det ikke tydeligt nok, siger Pia Vejling.

Den sorte plasticbakke er også afbildet med de plasticemballager, der skal til genbrug. Illustration: Revas
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce