Annonce
Erhverv

Sosu'er fyres på stribe i Viborg

Viborg Kommune er en af de kommuner, der afskediger flest social- og sundhedsassistenter. Foto: Andreas Søndergaard
Viborg Kommune er en af de kommuner, der afskediger flest indenfor social- og sundhedsområdet. Typisk efter en længere sygdomsperiode.
Annonce

Viborg: Byrådet vedtog i december en ny beskæftigelsesplan, der blandt andet betyder, at man vil målrette indsatsen for at få flere til at uddanne sig til social- og sundhedsassistenter, som er en mangelvare - også i Viborg Kommune.

Samtidig kan man se tilbage på, at man i løbet af de seneste fire år har indledt afskedigelsessager mod 230 kommunalt ansatte indenfor netop social- og sundhedsområdet i Viborg. Typisk er det sager, der rejses efter et længere sygdomsforløb.

Antallet af sager svarer til 22 procent af de FOA-medlemmer, der arbejder indenfor social- og sundhedsområdet i Viborg Kommune.

Det er fagforeningen FOA, der netop har offentliggjort tallene for alle landets kommuner, og her indtager Viborg med sine mange fyringssager en lidet flatterende niendeplads.


Vi skal altså have gået i dybden med det her. Handler det om arbejdsmiljø, eller er der andre årsager. Det skal vi have undersøgt.

Lone Langballe, formand for ældre- og aktivitetsudvalget


Tallet ryster formanden for ældre- og aktivitetsudvalget, Lone Langballe (DF).

- Det kommer helt bag på mig, og jeg synes, det er et chokerende antal, siger Lone Langballe, der har bedt forvaltningen undersøge nærmere, hvad der ligger bag de mange afskedigelsessager.

- Vi skal altså have gået i dybden med det her. Handler det om arbejdsmiljø, eller er der andre årsager. Det skal vi have undersøgt, og kan vi som kommune gøre noget, så gør vi det, siger Lone Langballe.

Annonce

Det skal løses

Hun henviser til, at det både handler om, at der selvfølgelig er menneskelige omkostninger ved enhver fyringssag, men også om, at det helt sikkert er alt for dyrt og uhensigtsmæssigt med så mange sager - og dermed personaleudskiftninger i ældresektoren.

- Det bliver vi simpelthen nødt til at få en løsning på, siger Lone Langballe.

Det synspunkt bakkes hun op i af formand for social-og sundhedssektoren hos FOA Viborg Hanne Kjeldsen, der selvsagt ikke er helt så overrasket over antallet af opsigelser gennem de seneste fire år.

For hende er der ikke tvivl om, at netop arbejdsmiljøet eller arbejdspresset er en væsentlig faktor, når det gælder sygemeldinger og deraf følgende opsigelser.

- Der er da masser af gode arbejdspladser i Viborg Kommune, men der er altså også områder, hvor arbejdspresset og arbejdsmiljøet er for hårdt, og det har vi også gjort opmærksom på mange gange, siger Hanne Kjeldsen.

Annonce

Længere snor

Hun ser det også som afgørende, at man får set på, om de mange afskedigelsessager måske kunne være løst på en anden måde.

- Folk bliver opsagt lidt for hurtigt. Giv dog folk lidt længere snor og se på, om man ikke kunne arbejde med omplaceringer og andre løsninger. Og så skal vi have gjort noget mere for at forbedre arbejdsvilkårene. Godt arbejdsmiljø er altså automatisk lig med mindre sygefravær, siger Hanne Kjeldsen.

Hun påpeger, at netop arbejdsmiljøet er fremhævet som et vigtigt punkt i den nys indgåede overenskomst for de kommunalt ansatte.

- Det er det jo, fordi både arbejdstagere og arbejdsgiver mener, det er et område, vi skal have mere fokus på. Det ser jeg frem til, at vi også vil opleve hos Viborg Kommune, og jeg mener heller ikke, kommunen kan holde til ikke at gøre noget. Det er for dyrt både menneskeligt og økonomisk, siger Hanne Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce