Annonce
Sport

Spændingen har indfundet sig - nu er det alvor for Viborg HK

Der er håb om, at Line Haugsted også sendes i aktion torsdag aften. Arkivfoto
Viborg HK er favorit til torsdagens udekamp mod Ajax i pokalturneringen. Det er sæsonens første betydende kamp - og dermed også den første indikation på, om de lovende takter fra opstartsfasen kan føres videre.

Viborg: Det er efterhånden rigtig længe siden, at Viborg HK's spillere og trænere mødte ind efter sommerpausen.

Siden da har holdet været samlet i masser af timer. Der er blevet trænet, der er blevet holdt møder - og der er spillet testkampe, hvor fokus har været på udvikling, spilmønstre og processer - og knap så meget på resultatet.

Torsdag aften venter der så for første gang en kamp, hvor der er noget på spil. En knald eller fald-kamp, hvor kun vinderen får lov til at fortsætte vejen mod årets pokal final 4.

- Vi glæder os rigtig meget. Det har været en lang fase, hvor vi har afprøvet en masse, og det er de små to måneder, som vi nu skal til at høste frugterne af. Og jeg må indrømme, at jeg allerede i dag (onsdag, red.) har en del spænding i kroppen.

- Jeg kan godt mærke, at vi nu skal i kamp. Jeg vågnede tidligere, end jeg plejer - og jeg var klar i dag, men det er altså først i morgen, sagde Jakob Vestergaard.

VHK-træneren har set sit hold vinde samtlige testkampe, og han har også selv udtalt, at rigtig meget ser godt ud - men det gør ikke en håndboldtræner tryg.

- Jeg føler mig overhovedet ikke tryg. Det er gået fint, og der er ikke meget, som vi ville have ændret. Men vi ved bare, at kampsituationer er noget helt andet. Og vi ved, at vi med et hold med en del nye og forholdvis unge spillere også vil opleve, at det går op og ned. Og hvis vi rammer en for stor downperiode i morgen aften, så slutter pokalturneringen allerede der, siger VHK-træneren.

Et anderledes Ajax-hold

Der er sket en del hos VHK sommeren over, men det er der i den grad også hos Ajax København, som har fået en del nye folk i truppen, siden holdet sikrede sig en ny sæson i ligaen efter playoffkampe mod Bjerringbro FH.

Og ifølge Jakob Vestergaard er der også kommet et ret nyt udtryk på Ajax-mandskabet i forhold til det hold, som VHK besejrede to gange i sidste sæson.

- Det er hold, der har fået mere fysik. Ajax har nu også to venstrehåndede højrebacker, og det giver bare et helt andet spil. Sidste år var det et hold med små hurtige spillere, men nu skal vi møde et hold med langt mere fysik og mere skudkraft, hvilket vi har noteret os, siger Jakob Vestergaard.

Ajax København deltog i opstarten i en træningsturnering i Sverige, hvor holdet fik en tredjeplads, og VHK-træneren ser det som en modstander, som på sine bedste dage kan være med langt hen i kampene.

Han forsøger dog ikke at løbe fra den favoritværdighed, som klart og tydeligt er hos VHK.

- Vi håber selv på, at vi skal med i toppen, og vi er helt afklarede med, at vi er favorit i den her kamp, siger han.

Jakob Vestergaard kan måske også glæde sig over, at der er bedring på vej på skadesfronten. Går alt vel, så kan han nemlig torsdag give spilletid til Ida-Marie Dahl, Line Haugsted og Maria Fisker, som alle har plejet skader i løbet af opstarten.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce