Annonce
Sport

Spændingen stiger i slutspillet: Viborg HK skal droppe corona-afstand på banen

Viborg HK-spillerne skal stå sammen og vise karakter efter nederlaget til Nykøbing i den første slutspilskamp. Nu venter Aarhus United på hjemmebane. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK faldt ud i forsvaret mod Nykøbing, og det må ikke gentage sig, når Aarhus United fyldt med selvtillid kommer på besøg. Hjemmeholdets spillere skal helt tæt på og have fat i modstanderne.

Håndbold: Viborg HK's slutspilspulje er pivåben, inden anden spillerunde afvikles tirsdag aften.

De to outsidere i puljen, Nykøbing Falster og Aarhus United, meldte sig nemlig for alvor ind i kampen om pladserne i DM-semifinalerne, da de på hjemmebane besejrede henholdsvis grundspillets nummer tre og to, Viborg HK og Odense Håndbold.

- Vi vidste godt, at der var en mulighed for, at vi kunne tabe på Falster, fordi det var en svær kamp, og fordi vi ikke havde set hinanden længe på grund af landskampspausen. Men vi havde selvfølgelig håbet på et andet resultat.

- Jeg havde så ikke lige set komme, at Aarhus ville besejre Odense, men vi har før set, at Aarhus United er skarp i et slutspil. Så jeg er ikke i chok over resultatet - men overrasket, siger VHK-træner Jakob Vestergaard.

Viborg HK vs Aarhus United

Indbyrdes kampe i grundspillet: 

14. oktober 2020: Viborg HK-Aarhus United 30-27.

9. februar 2021: Aarhus United - Viborg HK 19-23.

Placering i grundspillet:

Viborg HK: Nummer tre med 44 point.

Aarhus United: Nummer syv med 24 point.

Mest scorende og assisterende spiller:

Viborg HK: Kristina Jørgensen 190 mål, Kristina Jørgensen 108 assister.

Aarhus United: Mathilde Neesgaaard 117 mål, Line Ellertsen 77 assister.

Angreb og forsvar:

Viborg HK: Har scoret 31,30 mål i snit per kamp og har lukket 25,37 ind.

Aarhus United: Har scoret 23,74 mål per kamp og har lukket 24,41 ind.

Viborg HK lukkede 33 mål ind i udekampen mod Nykøbing - 20 af dem alene i første halvleg - og der er ingen tvivl om, at viborgenserne skal have lappet hullerne i defensiven inden mødet med Aarhus United.

- Vi har kigget meget på den måde, som vi skal dække op på. Mod Nykøbing var vi ikke bevægelige nok, vi manglede aggressivitet og havde for få tacklinger. Lidt sarkastisk kan man sige, at vi i hvert fald holdt corona-afstand til Nykøbings angrebsspillere, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Har før bøvlet med Aarhus

Jakob Vestergaard er godt klar over, at det er et Aarhus-hold fyldt med tro på tingene, som dukker op i Vibocold Arena tirsdag aften. Men det ændrer ikke på, at Viborg HK meget gerne skal sætte to point på kontoen.

- Aarhus kommer med kæmpe selvtillid og god energi, og det skal vi være i stand til at matche. Vi har dygtigere håndboldspillere, end Aarhus har, men det skal vi jo vise på banen, siger Jakob Vestergaard, som peger på, at Viborg HK kan reagere på to måder oven på nederlaget til Nykøbing.

Jakob Vestergaard forventer at møde et Aarhus-hold, som kommer med kæmpe selvtillid efter sejren over Odense. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Enten kommer vi med en voldsom energiudladning, eller også er der risiko for, at vi rammer en anden rille og kommer til at kæmpe meget for det, siger Jakob Vestergaard.

- Vi bøvlede med Aarhus i de to kampe i grundspillet, selv om vi vandt dem begge. Aarhus er et hold med spillere, som kæmper for det og ved, at de skal være bedre end modstanderne på energi og sammenhold for at vinde.


Enten kommer vi med en voldsom energiudladning, eller også er der risiko for, at vi rammer en anden rille og kommer til at kæmpe meget for det

Jakob Vestergaard


- Vi ved, at Aarhus vil forsøge at stoppe vores fart, og så har de nogle dygtige mellemdistance-spillere, som vi skal sørge for at være aggressive på i modsætning til det, vi viste på Falster, siger VHK-træneren.

Kampen mellem Viborg HK og Aarhus United bliver fløjtet op i Vibocold Arena klokken 18.30. Den anden kamp i puljen mellem Odense og Nykøbing begynder klokken 20.

Efter én spillerunde fører Odense puljen med to point. Samme pointantal har Nykøbing og Aarhus, mens Viborg HK ligger sidst med et point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce