Annonce
Viborg

Sparekrav til Skejby kan ende hos andre sygehuse

Sparekrav til Skejby kan ende hos de øvrige sygehuse i regionen. Arkivfoto: Jens Thaysen
Besparelser på 425 millioner kroner på Aarhus Universitetshospital fordeles over fire år. Det kan i sidste ende betyde, at de andre hospitaler skal hjælpe med at betale regningen, når der lægges budget for de kommende år.

Viborg: Hvis ikke der fra Folketinget kommer flere penge til sundhedsvæsenet fra 2020, mangler der omkring 425 millioner kroner om året, for at budgetterne på Aarhus Universitetshospital hænger sammen.

Blandt andet flytningen af funktioner fra de gamle lokaler til nybyggeriet i Skejby er blevet væsentligt dyrere end forudset.

I stedet for at stille krav om, at de penge skal findes allerede i 2019 og 2020, er partierne i regionsrådet blevet enige om at udsætte nogle af besparelserne, så de gennemføres over de kommende fire år.

Det vil sige, at regionsrådets budgetter for de kommende fire år skal tage højde for de ekstra udgifter. Og det kan i sidste instans betyde, at de øvrige hospitaler i regionen bliver pålagt besparelser, for at der kommer balance i budgetterne for det store universitetshospital.

En éngangsudgift

Det erkender det lokale Venstre-medlem af regionsrådet, Ib Bjerregaard, der dog tilføjer, at han hverken tror eller håber, at det bliver nødvendigt.

- Flytteudgifterne er jo en éngangsudgift, så det vil være naturligt, at vi udskyder eller dropper nogle af de anlægsprojekter, som ellers skulle gennemføres. Og jeg vil i alt fald gøre alt for at undgå, at de øvrige sygehuse kommer til at betale for sparekravene til universitetshospitalet, siger Ib Bjerregaard.

- Havde vi skulle indfri sparekravet allerede i år og til næste år, havde det nok ikke været muligt uden at ramme de øvrige sygehuse. Nu får vi noget luft, og derfor synes jeg, at det er en god idé, at vi er blevet enige om at strække besparelserne over fire år, føjer Ib Bjerregaard til.

Allerede i år skal hospitalet i Skejby finde besparelser på 150 millioner kroner, som skal spares via effektiviseringer. Planen for den besparelse, som altså kun rammer i Skejby, bliver nu sendt i høring blandt medarbejderne.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce