Annonce
Rund om Viborg

Sparkær er endnu en gang klar til fest

Den 42. udgave af Billingefesten i Sparkær begynder på tirsdag eftermiddag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er tid for den 42. udgave af Billingefesten i Sparkær. Den skydes i gang med lokaldysten tirsdag aften og fortsætter til og med søndag.

Sparkær: Det er en bundsolid Sparkær-tradition, der skydes i gang tirsdag aften. Her begynder den 42. udgave af den lokale byfest - kaldet Billingefesten og den fortætter frem til på søndag.

Det hele skydes i gang tirsdag eftermiddag fra klokken 17, hvor Sparkær-borgerne skal gå, løbe og cykle og samle kilometer nok til at bringe Sparkær til tops i lokaldysten - en dyst mellem Viborg Kommunes lokalsamfund som afgøres under det kommende Snapsting i Viborg. Sidste deltager skal være over startlinjen klokken 18.45 og den lokale udgave af dette års lokaldyst slutter klokken 19.00.

Men dermed er det ikke slut. Der kan købes øl og pølser med mere på pladsen og Viborg Trial Klub har opvisning på asfaltbanen. Desuden tager en flok motorcyklister på udflugt i det gamle Fjends med start fra Sparkær Skole, og de mellem 100 og 300 motorcykler vender tilbage til festpladsen klokken cirka 20.15.

Onsdag er der fra klokken 18.30 mulighed for at overvære forpremieren på dette års Billingespil, "Livets gang Frydenlund", som i korte træk handler om Frydenlunds bestyrer Hubert, der har problemer med økonomien og med fysioterapeut Rosita, der bruger af godsets penge og desuden styrer sin egen mand, Viggo, med hård hånd.

Samme aften er der fællessang i teltet med Bue Sørensen og Glenn Lautrup. Torsdag byder på endnu en klassiker til Billingefesten - nemlig friluftsgudstjenesten på den gamle kirkegård på Bakkely, og derefter er der åbningstale og holdquiz på programmet i teltet.

Den udendørs gudstjeneste på den gamle kirkegård på Bakkely er fast programpunkt under Billingefesten. Arkivfoto: Morten Pedersen

Julefest i teltet

Fredagen byder på bilorienteringsløb, fællesspisning med tarteletter på menuen og så er der havetraktortræk og hygge på pladsen på programmet. Fredag eftermiddag åbner ungdomsteltet også, og her kan de unge deltagere - det vil konfirmationsalderen og opefter - hygge med sofaer, bordfodbold, strømbar og den medbragte musik. Fredag aften er der også musik i teltet med Kenneth Agernem, og hen på aftenen er der auktion med Henrik Juhl fra DAM-auktioner i Stoholm som auktionarius.

Lørdagen begynder med optog gennem byen med Skivegarden i spidsen. Det begynder fra skolens parkeringsplads, og ruten går gennem byen, omkring Nordstjernen og ned til festpladsen. Hvis vejret tillader det, kommer den antikvariske Julius Brems-bil med i optoget.

Denne dag er der også bagagerumsmarked, holdstafet på asfaltbanen, fodboldkamp mellem Sparkær IF og B/T, Billingespil og desuden den faste sponsormotion på programmet. Til sidstnævnte er der på forhånd tegnet kontrakter for tilbagelagte kilometer på rundstrækningen, der tæller en kilometers penge. Aftenen byder på teltbal med helstegt pattegris og musik med "Det andet band", og temaet her er - som det er for hele Billingefesten - jul.

Søndag er der Billingemarch med Jens Langknivs gruppe som arrangør, gratis brunch, ringridning og cykelringridning, før det hele slutter med endnu en gang Billingespil, udtrækning af nittegevinster, tak for i år og til sidst oprydning.

Overskuddet fra årets Billingefest skal i år gå til forbedringer på festpladsen og til byens flagallé.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce