Annonce
Rundt om Viborg

Sparkær er klar til fodboldgolf

Bypedel med mere Hans Peter Johansen tester indersiden ved et af hullerne i den nye fodboldgolfbane i Sparkær. Foto: Morten Pedersen
Sparkærs korps af bypedeller og andre frivillige har siden november arbejdet på at lave en fodboldgolfbane i byens park. Nu er den klar.

Sparkær: Sparkær-borgere kan nu dyste i fodboldgolf i det lokale grønne åndehul Billingeparken. Her har byens korps af bypedeller og andre frivillige, siden arbejdet blev sat i gang med en arbejdslørdag i november, bakset med at få etableret en fodboldfgolfbane med 12 huller. Og nu melder man banen klar.

Folkebladet mødte tidligere på ugen bypedellerne og Jan Kirsch fra Sparkærs udviklingsgruppe ved banen, hvor den sidste finpudsning var i gang.

- Fodboldgolfbanen er en af mange idéer, som er kommet på banen, da udviklingsrådet holdt workshops i forsamlingshuset, og det er dejligt, at det med masser af frivilligt arbejde og forberedelser nu er en realitet. Den slags tilbud er jo med til at samle byens borgere, og samtidigt er det udendørs sportsaktivitet, og det er sundt med nogle outdoor-tilbud, sagde Jan Kirsch.

Annonce
Der er 12 huller med forskellige udfordringer  i den nye fodboldgolfbane. Foto: Morten Pedersen

Tovholder for bypedellerne, der tæller omkring 15 frivillige, er Jørn Tidemann, og han var også rigtigt godt tilfreds med, at man nu kunne lægge sidste hånd på værket - blandt andet skulle der strøs sand på fliserne under fodboldgolfbanens nye boldskur.

- Oprindeligt var der planer om, at banen skulle have ni huller, mens det viste sig, at der kunne være plads til 12 huller, så det er der blevet, og det sagde kommunen heldigvis også god for. Så nu håber vi, den bliver brugt. Vi er ihvert fald klar, sagde Jørn Tidemann.

Det er gratis at låne bolde og spille, men man må gerne betale 25 kroner for at bruge banen via Mobile Pay. Så er der til vedligeholdelse. Foto: Morten Pedersen

Der er i øvrigt flere projekter undervejs i Billingeparken. Det næste i rækken er, at den eksisterende legeplads skal udvides med nye redskaber til de helt små.

- Overordnet set vil vi gerne, at der er mange fælles aktiviteter, der kan foregå her i Billingeparken. Og der er er masser af gode idéer, så vi må tage dem sådan en for en. Ellers så drukner vi i dem, sagde Jan Kirsch.

Jørn Tidemann (tv.) der er tovholder for bypedellerne, og Jan Kirsch fra Sparkærs udviklingsgruppe er glade for det nye tilbud i Billingeparken. Foto: Morten Pedersen

Der har tidligere været et par små heste, der gik på en af del af området i Billingeparken, hvor fodboldbanen nu er anlagt. På et tidspunkt gik hestene ikke så meget deroppe længere, og græsset blev langt. Derfor blev man enige om, at området skulle blive en del af fodboldgolfbanen.

Det er i øvrigt gratis at spille. Men man må gerne betale 25 kroner for at bruge banen via Mobile Pay. Så er der nemlig lidt til vedligeholdelse, forklarede Jørn Tidemann.


Overordnet set vil vi gerne, at der er mange fælles aktiviteter, der kan foregå her i Billingeparken. Og der er  masser af gode idéer, så vi må tage dem sådan en for en. Ellers så drukner vi i dem.

Jan Kirsch, udviklingsrådet i Sparkær.


Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokalplan baner vejen for nye boliger: Klar til endelig vedtagelse af stort byudviklingsprojekt

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce