Annonce
Rundt om Viborg

Sparkær-formand: Godt med et kig på skolestrukturen

Venstre-forslaget om at lukke Sparkær Skole til fordel for en ny Stoholm Skole fik straks en gruppe af borgere i Sparkær op på barrikaderne - de vil kæmpe hårdt for at bevare byens lille folkeskole. Arkivfoto
Formanden for Sparkær Borgerforening, Kristian Olesen, hilser det velkomment, at børne- og ungdomsudvalget skal se på skolestrukturen i hele Viborg Kommune.

Sparkær: En del af aftalen i det nye budgetforlig for de kommende år i Viborg Kommune er, at børne- og ungdomsudvalget skal drøfte skolestrukturen i hele kommunen.

I aftalen står der, at udvalget med indstillingen til en ny skolestruktur "skal sikre kvaliteten i undervisningen med et faldende børnetal ved reducere antallet af klasser på kommunalt plan". Indstillingen skal være klar til at blive behandlet i byrådet i juni 2020.

Om otte år er der nemlig udsigt til, at der er 900 færre folkeskoleelever i Viborg Kommunes skoler, og det kræver handling, mener flere partier. Sparkær Skole er med knap 80 elever kommunens mindste skole, og fremtiden for den lokale skole i kommet på spil, da næstformanden i børne- og ungdomsudvalget, Claus Clausen (V), på vegne af Venstre foreslog at bygge ny skole i Stoholm, lukke skolen i Sparkær og flytte udskolingseleverne fra Mønsted til Stoholm. Men formanden for borgerforeningen i Sparkær, Kristian Olesen, hilser det velkomment, at man nu skal se på skolestrukturen.

- Når der snakkes skoler og lukninger, så kommer det altid til at handle om skoler i Fjends, og her kommer det jo til at handle om alle skolerne. Så det er ikke nødvendigvis negativt. Det kan jo betyde, at skolen bliver reddet ved, at der ændres på skoledistriktsgrænserne. Noget vi også mener er nødvendigt og rigtigt. Få kilometer fra Sparkær skal eleverne jo, som det er i dag, til andre skoler, siger Kristian Olesen.

Annonce
Når der snakkes skoler og lukninger, så kommer det altid til at handle om skoler i Fjends

Kristian Olesen, formand for Sparkær Borgerforening

Millioner til Stoholm

Samme budgetforlig sender som folkebladet tidligere har skrevet 30 millioner kroner ekstra til Stoholm Skole, hvor der i forvejen er afsat 29 millioner kroner til renovering og udbygning af skolen. Det kan tolkes som, at byrådet med forliget nu samlet bevæger sig hen imod at bygge en helt ny skole til anslået 120 millioner kroner, og at man nu er halvvejs.

- Jeg synes ikke nødvendigvis, at det er dårligt nyt for os i Sparkær. Vi havde jo frygtet, at det er allerede var besluttet, at Sparkær Skole skulle lukke, og det er jo ikke afgjort med den aftale. For mig er der ingen tvivl om, at Stoholm Skole er slidt, og der trænger til en ny skole. Jeg er bare ikke indforstået med, at det skal skal betyde, at vores skole skal lukke, siger Kristian Olesen.

Sparkær Skole var i søgelyset til lukning, da der blev lavet en større skolestrukturændring i forbindelse med kommunesammenlægningen, men landsbyen gik på barrikaderne, og skolen blev reddet. Fra dengang har man i øvrigt stadig 20.000 kroner stående til indskud til at starte en friskole.

Sparkær Skole er kommunens mindste skole og kan måske komme i fare, hvis der igen skal ændres på skolestrukturen i Viborg Kommune. Foto: Uffe Salomonsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Perfekt opstart blev spoleret - men nu venter en sommer fyldt med fodbold

Annonce