Annonce
Rundt om Viborg

Spejdere er klar med julemarked

Der er julemarked hos De Blå Spejdere i Birkegruppen i Stoholm på lørdag, hvor der blandt andet er hjemmelavede juledekorationer til salg. Foto: Morten Dueholm
De Blå Spejdere i Stoholm holder traditionen tro julemarked op til jul - i år er det lørdag den 30. november.
Annonce

Stoholm: Følg duften af hjemmebagte æbleskiver og gløgg lørdag den 30. november til Iglsøvej 7A i Stoholm, hvor De Blå Spejdere i Birkegruppen DDS holder det traditionelle julemarked. Her kan der købes hjemmebagte æbleskiver, som Bodil Kristensen og Mie Pedersen igen i år står for, hvilket de har gjort i rigtig mange år med bravur.

Det er ikke mange julemarkeder, hvor æbleskiverne er tilberedt fra bunden, så kom og smag de super gode æbleskiver, lyder opfordringen fra Birkegruppen.

Spejderne byder på ægte julehygge i Birkelunden med salg af juletræer, stort udvalg af flotte og frække nisser og andre hjemmelavede juleting som håndbundne adventskranse, som er pyntet i julens farver.

Birkegruppens Julemarked er blandet andet kendt for de mange flotte juledekorationer som er lavet af naturmaterialer, som spejderne selv har samlet i naturen. Alt sammen produceret af spejderne, forældre, lederne og ”Birkegruppens dekorationsfolk” i ugen op til julemarkedet.

Birkegruppens ”nissemor” alias Lisbeth Jeppesen har igen i år lavet nye modeller af nisser og engle, som er blevet klippet, syet og nogle limet. I det hele taget er Birkegruppen utrolig heldig med, at gruppen har så mange gode spejdervenner og hjælpere til at være klar med en hjælpende hånd, både når der skal laves nisser og bindes og pyntes adventskranse og dekoreres dekorationer. Ja selv juletræerne er fundet, fældet og hentet.

Annonce

Bål og konkurrencer

Ved bålpladsen uden for spejderhytten bliver der mulighed for, at børnene kan lave skumfiduser over bål eller bare hygge sig ved bålet. Desuden vil der hele dagen være mulighed for at prøve lykken i tombolaen eller ved amerikansk lotteri med de mange fine gevinster. Specielt for børnene er der mulighed for at købe lykkeposer. Der er muligvis også konkurrencer med forskellige opgaver og med mulighed for gevinst.

"Vi håber på et pænt overskud fra dette års julemarked, der primært vil gå til nogle nye tiltrængte anskaffelser. En del af spejderne ønsker meget, at sommerlejren snart må gå en tur til udlandet. Så pengene er meget kærkommen," påpeger gruppeleder Lene Madsen i en pressemeddelelse.

På grund af knap så god mobildækning i området har spejderne ikke MobilePay, så det er en god idé at have kontanter med. Julemarkedet foregår lørdag mellem kl. 10 og 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce