Annonce
Viborg

Spektakulært lysshow: Domkirkepladsen var fyldt til sidste brosten

Domkirkepladsen var godt fyldt op fredag aften, hvor en lang række mennesker var mødt op for at se - eller gense - "Himlen over Viborg" på Viborg Domkirke Foto: Morten Dueholm

Fredag aften inviterede Viborg Kommune i samarbejde med animationsfestivalen til spektakulært animeret lysshow på domkirken - og det tilbud benyttede mange sig af

Viborg: Der var stuvende fuld på domkirkepladsen fredag aften, hvor en lang række mennesker var mødt op for at se animationen "Himlen over Viborg" på domkirkens facade.

Vejret var i sandhed med arrangørerne, for det var en klar og skyfri aften kun med ganske let nordvestlig brise.

Animationsshowet blev fremført for første gang sidste år i forbindelse med reformationsjubilæet, og ved brug af lysprojektioner genskabte man den kunstneriske iscenesættelse, som inddrager Viborg Domkirke og nærmest vækker den til live.

Oprindeligt var tanken, at "Himlen over Viborg" skulle være en enkeltstående oplevelse, men da uropførelsen var en kæmpe succes, blev den gentaget i år.

- Vi vil gerne vil give flere mulighed for at deltage i den storslåede oplevelse. "Himlen over Viborg" er et helt igennem originalt kunstværk om reformationens historie, der helt klart tåler en gentagelse. Værkets budskaber om fællesskab, samhørighed og håb er jo evigt aktuelle, fortæller projektleder for animation i Viborg Kommune, Henriette Svenstrup Jensen.

Annonce
Ved brug af lysprojektioner blev Viborg Domkirke nærmest vagt til live. Foto: Morten Dueholm

Endnu engang en succes

En af dem, som havde taget sin mand under armen og var mødt op for at opleve arrangementet, var 41-årige Julia Thaarup Johansen. Hun så også showet sidste år, hvor hun syntes, at det havde været en helt fantastisk og nærmest højtidelig oplevelse. Derfor var hun slet ikke i tvivl om, at det skulle opleves igen. Og det skuffede bestemt ikke.

- Det var helt fantastisk at opleve igen. Der var nogen ting, jeg ikke kunne huske fra sidste gang. Jeg er virkelig imponeret over, hvordan man med lys kan få det til at se så ægte ud, sagde Julia Thaarup Johansen efter showet.

Og at dømme efter bifaldet og den højstemte summen blandt publikum, var Julia Thaarup Johansen ikke den eneste, der var betaget.

Samtidig med, at forestillingen blev vist, blev der afspillet lyd af det store kor, der sidste år deltog live. Det fungerede fint, men Julia Thaarup Johansen ville have foretrukket livekor igen.

- Jeg synes nok lyden var endnu bedre sidste år, men det kan også have noget at gøre med, hvor man står. Sidste år stod vi længere tilbage, så det kan være derfor, forklarede hun.

Julia Thaarup Johansen var meget imponeret over aftenes lysshow. Foto: Morten Dueholm

Sovende kæmper

Aftenens arrangement var desuden udvidet med endnu en animation oplevelse. Efter "Himlen over Viborg" var fremført, fik det fremmødte publikum mulighed for at se opleve en enestående drømme-animation, nemlig den nye franske animationsvideo "Sovende kæmper". Den er lavet af den franske multikunstner Simon Roubys.

Videoen viser 10 sovende viborgensere af forskellig etnicitet, køn og alder, som bliver filmet, mens de ligger i en seng og samtidig fortæller om deres drømme. Værket blev oprindeligt skabt i Italien i et samarbejde med kunstneren Lancelot Hamelin, men ifølge kunstner Simon Rouby har han ændret værket markant så domkirken både er blevet en del af værket, og værket bliver en del af Viborg.

Efter fremførelsen af "Himlen over Viborg" fik publikum mulighed for at opleve den nye franske animationsvideo ?Sovende kæmper?. Foto: Morten Dueholm
Publikum sørgede for at forevige aftenens oplevelse. Foto: Morten Dueholm
Det var næsten helt stille blandt de fremmødte, mens det imponerende lysshow blev fremført.Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce