Annonce
Sport

Spillede futsal i Italien for to år siden - Nu skal Bonde styrke VFF's defensiv

Dagen efter transfervinduet blev lukket, kunne Viborg FF præsentere Jakob Bonde som ny spiller i Viborg FF. Foto: Viborg FF

På sidste dag i transfervinduet har Viborg FF hentet 24-årige Jakob Bonde i Nykøbing FC. Han kan bruges både på midtbanen og i forsvaret - og så har han en speciel fortid fra Italien.

Annonce

Viborg: Tilbage i 2015 blev Jakob Bonde Danmarks første professionelle futsalspiller, da han vinkede farvel til Nykøbing Falster for at forfølge en anderledes fodboldtilværelse i italienske Virtus Rutigliano.

Her blev den dengang 22-årige spiller dog kun et år, for via folkeaktier blev han hentet tilbage til Nykøbing FC, der netop var rykket op i 1. division og havde en klar ambition om at blive i landets næstbedste række.

Som en hurtig indskydelse skal det siges, at Jakob Bonde havde kæresten og håndboldspilleren Janni Havlykke med i Italien - senere kom Janni Havlykke til Bjerringbro FH og spillede 1. division i en sæson.

Nu er Janni Havlykke i Nykøbing Falster Håndboldklub, mens Jakob Bonde er taget til Jylland, hvor han skal spille i Viborg FF.

Det bekræftede Viborg FF dagen efter transfervinduet lukkede.

- Det er den type spiller, vi har søgt efter. Han er en dygtig forsvarsspiller, og han kan dække pladsen som central stopper, men også den centrale midtbane. Derudover er han en målfarlig spiller, selvom han spiller langt tilbage på banen. Han er god med låget. Og så er han venstrebenet. Det har vi manglet i vores midterforsvar, lyder det fra Viborg FF's sportschef, Jesper Larsen.

Netop det, at Jakob Bonde kan bruges på midten, var et ekstra plus - men herfra lader sportschefen det være op til trænerteamet, hvor han skal bruges.

- Han har spillet en del kampe i Nykøbing på midtbanen, men han er tiltænkt pladsen som midtstopper. Nu er det dog ikke mig, der skal bestemme, hvor han spiller. Det gør Steffen og Ralf. Men jeg har skaffet en spiller, der kan spille, hvor der var et ønske om en forstærkning, siger Jesper Larsen.

Den noget anderledes forhistorie som futsalspiller er naturligvis også kendt af Jesper Larsen.

- Det er blandt andet også derfor, at han er så teknisk stærk, som han er. Han har både spillet prof i Italien og været på landsholdet i futsal. Men vi har nu først og fremmest købt ham, fordi han er en dygtig udendørsspiller med en almindelig fodbold, lyder det med et smil fra Jesper Larsen.

Annonce

Ikke Se og Hør-forside

Jakob Bonde er ikke nødvendigvis en spiller, hvis navn giver genklang hos de fleste viborgensiske fodboldfans. Men at hente mere velkendte navne - som eksempelvis en meget omtalt Kenneth Emil Pedersen i OB - vil også betyde andre forudsætninger.

- Hvis det er en spiller, alle kender, så bliver prisen som regel også derefter. Vi har ikke købt efter, hvem der er på forsiden af Se og Hør, men vi har derimod sigtet efter en spiller, der er på vej frem. Og der kan vi forhåbentlig være med til at tage de skridt sammen, siger Jesper Larsen.

Jakob Bonde er købt fri af sin kontrakt i Nykøbing FC, hvor han først havde kontraktudløb til nytår.

- Vi har lavet en god aftale, hvor jeg tror, at alle tre parter er fint tilfreds. Jeg vil gerne sige tak til Nykøbing, som har været behagelige i forhandlingen om at finde en løsning, siger Jesper Larsen.

Jakob Bonde her skrevet kontrakt med Viborg FF frem til 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce