Annonce
Viborg

Spillested har fået vendt bøtten: Overskud for første gang i flere år

Peter Ramsdal kan se tilbage på sit første hele år som leder af Paletten. Det er lykkedes ham at få flere til at komme til koncerterne - og publikum drikker mere øl end tidligere. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Der er fremgang for spillestedet Paletten i Vesterbrogade, og fremtiden tegner lys.

Annonce

Viborg: For første gang i flere år er det lykkedes for spillestedet Paletten at vende bøtten, så der faktisk er kommet overskud på økonomien. Regnskabet for 2018 er mere end en halv million kroner bedre end året før og ender med et overskud på 136.000 kroner mod et underskud i 2017 på næsten 375.000 kroner.

- Det er selvfølgelig tilfredsstillende, at det er lykkedes. Og det er en personlig tilfredsstillelse for mig, at det er lykkedes i mit første år som leder af Paletten, fortæller spillestedets daglige leder, Peter Ramsdal, som i efteråret 2017 kom til Paletten fra et job som chefredaktør på musikmagasinet Gaffa.

- En del af underskuddet for 2017 hænger sammen med, at vi havde en periode med dobbelt aflønning i forbindelse med, at jeg kom til. Men selv med det taget i betragtning har vi virkelig formået at vende bøtten og få styr på pengene, siger Peter Ramsdal.

I løbet af 2018 blev der afviklet stort set samme antal koncerter som året før, men der kom langt flere tilhørere - og det ses tydeligt både på entréindtægten og på ølsalget.

I 2018 blev der solgt billetter til Paletten for 842.000 kr. - en fremgang på ikke mindre end 160.000 kr. i forhold til året før. Publikum var også blevet mere tørstige. Omsætningen i baren steg med hele 140.000 kr.

Sort Sol med Steen Jørgensen i spidsen gav en udsolgt koncert på Paletten i 2018. Det var et af årets højpunkter, konstaterer Palettens daglige leder. Arkivfoto.
Annonce

Har satset

- Det gode er, at vi ikke har sparet os til succes. Tvært imod. Vi har turdet satse på nogle lidt bedre navne, og vi har investeret i en ny hjemmeside og i vores lokaler, så det er jeg rigtig glad for. Vi er blevet bedre til at sælge billetter - og det er jo det, det handler om, konstaterer Peter Ramsdal.

- De sidste tre koncerter, vi afviklede i 2018, var helt udsolgte. Det var med Pink Floyd Project, Smukke Møller og SaveUs. Sammen med den koncert, vi havde tidligere på året med Sort Sol, var det helt klart årets højdepunkter.

Flere af forårets arrangementer på Paletten er allerede ved at være udsolgt, og Peter Ramsdal har forventninger om, at den gode stime fra 2018 forsætter i 2019.

Foråret kommer bl.a. til at byde på koncerter med navne som Caroline Henderson, Anne Dorthe Michelsen og Maria Bramsen, Annika Aakjær, Moon Jam, Anders Blichfeldt og Sko & Torp.

Og store dele af efterårets program ligger også allerede nu klar på Palettens hjemmeside. Her kan viborgenserne bl.a. glæde sig til Rugsted & Kreutzfeldt, Die Herren og Alberte Winding Band - og et gensyn med Smukke Møller kort før jul. Desuden kan man opleve hypnotisøren og manipulatoren Jan Hellesøe den 1. november.

Tre udsolgte koncerter i slutningen af 2018, bl.a. med SaveUs, var med til at vende Palettens økonomi. Arkivforo.
Annonce

Tinghallen

- Mens Tinghallen er under ombygning har vi fået et fremragende samarbejde med folkene på Tinghallen. Det samarbejde kommer forhåbentlig til at fortsætte, når Tinghallen bliver færdig, og vi efter planen skal flytte hen i nærheden af dem i løbet af halvandet til to år.

- Vi ved ikke, hvornår byggeriet bliver færdigt. Der er ingen tvivl om, at det bliver spændende at komme derop, men indtil videre klør vi på her. Vi kan jo ikke bare sidde på hænderne i måske to år og vente på noget nyt, konstaterer Peter Ramsdal.

- Foreløbig har vi strikket et fint program sammen, så jeg tror, vi går et godt forår i møde. Traditionelt er efteråret vores stærkeste sæson, så det kan publikum også godt glæde sig til.

I hele 2018 havde Paletten en nettoomsætning på 3,8 millioner kr. Viborg Kommune bidrog med et tilskud på 1.677.000 kr., mens Kunstrådet ydede et tilskud på 234.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce