Annonce
Bjerringbro

Spontan papmache-udstilling på vej

Astrid Holmriis har planer om at fremstille en række papmachehøns, og opfordrer andre til også at kaste sig over produktionen af papmachefugle, som denne søde gut. Foto: Pernille Henriksen
Astrid Holmriis opfordrer folk til at kaste sig over aviser og tapetklister og lave papmache-fugle i denne corona-tid.

Lee: Astrid Holmriis er ikke sådan at slå af pinden, og selvom hun på grund af corona-virus, ikke har nogen gæster i sit Holmriis B&B, er hun i fuld gang med at planlægge nye initiativer.

Turisme og udlejning af værelser fylder rigtig meget af Astrid Holmriis dagligdag, men hun har en fortid som grafiker, illustrator og kreatør, og det er denne side af hendes person, som hun tyr til, når tingene er lidt triste.

- Jeg prøver at få lidt fest ind i tilværelsen, og lige nu er der også god tid til at være kreativ i systuen og i atelieret, siger Astrid Holmriis, der mindes, at hun som ung engang lavede en høne i papmache.

- Det var en sangskjuler til min svigermors fødselsdag, og jeg får nu igen lyst til at få fingrene i denne blanding af gamle aviser og tapetklister, siger hun.

Og sædvanen tro når Astrid Holmriis får en idé, så vil hun gerne involvere så mange som muligt.

Derfor efter at have fået hjælp og inspiration fra en gammel veninde, Pernille Henriksen, der driver Petronella Design samt en kreativ blog, kontaktede Astrid Holriis også bibliotekar i Bjerringbro, Dagny Vistisen, og spurgte om hun var med på at udstille en masse papmache fugle i Gudenåhuset, når corona-virussen er drevet over.

- Der er en masse mennesker - også børn, der skal finde på noget andet at lave her i disse corona-tider, og jeg synes det kunne være sjovt, hvis vi alle sad og fremstillede papmachefugle, som så senere kunne blive udstillet, siger Astrid Holmriis.

Dagny Vistisen var straks med på ideen og foreslog, at fuglene kunne blive udstillet i ved trappen op til biblioteket og på biblioteket.

- Så nu håber jeg bare, at rigtig mange andre også vil være med på ideen, siger Astrid Holmriis, der allerede har talt med den lokale R2 Farver og sikret sig, at butikken ikke løber tør for tapetklister.

Opskriften på papmachefugle kan man se på Petronellas blog eller her på siden.

Papmachefugl

Du skal bruge nogle gamle (eller nye) aviser, en pose tapetklister, vand og en spand/skål.

Brug gerne en tom én liter spand med låg foreksempel fra græsk yoghurt eller skyr. Så kan man gemme den færdige klister og arbejde videre med den flere dage senere.
Og så er det ellers med at dyppe strimler af avispapir i klistret og begynde at forme.

Til større objekter er det godt med et stativ af en slags, den våde papirmasse har tendens til at blive tung og falde sammen, så hvis det er større projekter, kan man bruge tomme køkkenrullerør, hønsenet eller blomsterpinde.
Skal man lave fugle i papmaché, skal de have ben af ståltråd, og man kan montere dem på en stump træ. De er enten malet eller overtrukket med papirrester.

Pernille Henriksen, der har Petronellas Blog, har fremstillet en guldfugl af resterne fra en gylden te-pose, har brugt gamle bøger fra genbrug, landkort, matadorpenge, gavepapir, silkepapir m.v.

http://blog.petronella.dk/#home

Man kan dekorere med alt muligt - også sider fra bøger eller maling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce