Annonce
Biler

Sportscar Event mod nye rekorder

Årets felt spænder bredt fra en hightech sportsvogn som Honda NSX over en italiensk elegantier som Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio til en muskelbil som Chevrolet Camaro ZL1. Foto: Sportscar Event
Der er motorbrøl i den eksklusive klasse, når Sportscar Event igen i år samler penge ind til kræftramte børn. De seneste fem år er der kørt 11 mio. kr. ind, og målet i år er over to mio. kr.

Du skal ikke have mere end et lille stænk benzin i blodet for at kunne blive begejstret over det store felt af supersportsvogne, der ruller ind på en af de tre danske baner, som lægger asfalt til, når der om kort tid endnu engang er Sportscar Event.

Det bedste af det hele er dog, at bilerne ikke kun er til at se på, de bliver også kørt i, og du kan komme med om bord. Så hvis drømmen er at få et par banerunder i f.eks. en Ford GT 2017 med 647 hk, en Dodge Viper ACR med V10-motor i en version på 653 hk eller en Lamborghini Aventador SVJ med V12-motor, som yder 770 hk, kan det lade sig gøre ved arrangementerne, hvor de stolte ejere af bilerne samler penge ind til kræftramte børn.

Ydermere er der i år en stor nyhed i form af Ferrari 488 Pista med V8-motor på 720 hk.

Sportscar Event

Foregår på FDM Sjællandsringen søndag 26. maj kl. 09-16, FDM Jyllandsringen lørdag 1. juni kl. 9-16 og søndag 1. september kl. 9-16 i HCA Airport, Odense.

Publikum kan købe ture som passager i op mod 50 sportsvogne. Her er især mange Ferrari, Lamborghini og Porsche. Priser per tur fra 300 kr. til 1600 kr.

Flere biler med

Arrangementerne, der i år foregår på FDM Sjællandsringen søndag 26. maj, på FDM Jyllandsringen lørdag d. 1. juni, og ved HCA Airport i Odense søndag 1. september, har siden starten i 2002 hentet omkring 15 mio. kr. ind.

Det er især gået stærkt de seneste år, og Morten Dons, som er eventansvarlig for Sportscar Event, håber på, at den udvikling fortsætter.

- Gennem de seneste fem år har Sportscar Event indkørt og doneret mere end 11 mio. kr. til velgørenhedsarbejde. Her ved indgangen til sæson 2019 forventer vi en fortsat stigning i vores muligheder for at donere til vores hjertesag; kræftramte børn og deres familier. Sidste år donerede vi i alt 1,9 mio. kr., så om vejrguderne vil, håber jeg, at vi i år kan ramme en donation på 2,2 mio. kr. og dermed passere 13 mio. over de seneste år, siger Morten Dons.

Han tror, at der er flere årsager til stigningen.

- Vi er blevet mere kendt og har udvidet vores koncept. Men der er også kommet flere biler til, som man kan køre i. Og der er flere mennesker, som vil støtte velgørenhed, siger han.

Støtter bredt

Hver tur koster mellem 300 og 1600 kr., alt efter bil. Det er penge, som, ud over til de ramte børn og familier, bl.a. går til Børnecancerfonden. Måske lige så vigtig er de såkaldte børnedage. Her køres et komplet Sportscar Event, men denne gang med et helt specielt valgt publikum, som er kræftramte børn og deres familier.

- Det er en dag, som både er en oplevelse for børnene og en tankevækkende dag for kørerne, siger Morgen Dons.

Der er plads til smil på læben og vind i håret, når de ekstreme biler får fuld gas på banen. Foto: Sportscar Event
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce