Annonce
Sport

Sportschef jubler over tilgang af profil: Han stod øverst på listen

Sportschef Jesper Fredberg mener, at Mads Aaquist bliver en profil for Viborg FF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg er særdeles begejstret for, at det er lykkedes at hente Mads Aaquist. Han er hentet som en profil, som blandt andet skal finde de huller i modstandernes forsvar, som VFF hidtil har haft lidt vanskeligt ved at finde.

Viborg: - Det er virkelig en god dag i dag.

Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg glæder sig rigtig meget over, at det er lykkedes at købe Mads Aaquist fri af FC Nordsjælland og tilknytte ham på en treårig kontrakt.

- Det er en spiller, som vi har prøvet at få fat i længe. Og det er kun kommet i stand på grund af en god dialog med FC Nordsjælland. Det er en stærk spiller, som trods en ung alder har 50 superligakampe. Så han kommer med rutine og med gåpåmod, og hans kompetencer passer perfekt ind i den måde, som vi gerne vil spille på, så han stod faktisk øverst på vores liste denne sommer, siger Jesper Fredberg.

Mads Aaquist har fået en del minutter for FC Nordsjælland i denne sæson, så det er ikke en spiller fra superligaklubbens fjerneste overskudslager, og det er heller ikke nødvendigvis nogen billig spiller, selv om sportschefen ikke vil ud med størrelsen på det beløb, som VFF har betalt for Mads Aaquist.

- Han er en god spiller, og pris og kvalitet plejer at hænge sammen. Men det er også vigtigt for os, at vi kan løfte barrieren. Og Mads er et skridt på den vej, siger sportschefen, som ser mange styrker ved Mads Aaquist.

Udover et væld af fodboldmæssige kompetencer er Mads Aaquist i Jesper Fredbergs øjne en god fyr, som også uden for banen kan løfte det miljø, som VFF ønsker at bygge op.

Skal åbne defensive modstandere

Mads Aaquist er en alsidig spiller, som i sin karriere har spillet mange forskellige pladser. Men hos VFF er han primært tiltænkt en rolle som midtbanespiller.

- Mads skal ind og tage ansvar med sit høje niveau, så vi skal se ham komme ind og tage teten og være med til at orkestrere vores offensive spil noget mere, så vi kan finde endnu flere løsninger, når vores modstandere pakker sig lidt. Mads har et godt blik for spillet, så han kan iscenesætte de andre noget mere, og det håber vi, at han kan vise i vores kampe, siger Jesper Fredberg, som også ser Mads Aaquist som en klog spiller, der kan passe godt ind i det presspil, som VFF gerne vil praktisere.

Mads Aaquist har i længere perioder af sin karriere spillet højre back, og ifølge Jesper Fredberg er det en sidegevinst, at han dermed også kan være et supplement på nogle positioner, hvor VFF antalsmæssigt er tyndt besat.

- Det er en kæmpe fordel, at han er så dygtig, at han kan dække flere positioner, men han er hentet ind til de offensive positioner, så vi ser ham ikke som back. Men vi vil helst ikke have alt for mange spillere, så det er kun en fordel, at han kan dække flere positioner, siger han.

Kan betyde afsked

Tilførslen af Mads Aaquist giver endnu en spiller på pladser, hvor VFF i forvejen har en del spillere.

Og derfor indrømmer Jesper Fredberg også gerne, at det kan betyde, at der også er spillere, som forsvinder, inden transfervinduet lukker.

- Mads er hentet som en profil for os - ingen tvivl om det. Så vi skal se på truppen. Den skal være præget af konkurrence, og det skal være sådan, at vi kan skifte ind, så vi bliver stærkere. Det så vi senest mod Fredericia, hvor vi kunne lave nogle gode indskiftninger.

- Men det er selvfølgelig ikke usandsynligt, at der også kommer til at ske noget den anden vej, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce