Annonce
Viborg FF

Sportschef: Nemmere at skabe noget bæredygtigt i Superligaen

Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg har masser at se til i øjeblikket, men han må også afvente, om klubben skal spille i Superligaen eller ej i næste sæson. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg glæder sig over, at Viborg FF igen har afgørelsen i egne hænder. Han forventer to tætte opgør mod Hobro, hvor spillernes evne til at være mentalt stærke kan få helt afgørende betydning.

Viborg: Normalt træner Viborg FF’s førstehold om formiddaggen, men mandag klokken 11 var banerne på træningsanlægget på Kirkebækvej gabende tomme. Alle spillerne havde fået fri for at lade batterierne op, inden forberedelserne frem mod den første playoffkamp mod Hobro IK for alvor går i gang fra og med tirsdag.

Men mens truppen tog en puster, var sportschef Jesper Fredberg i fuldt vigør på sit kontor. Der var møder og telefonopkald, som skulle passes, og han arbejder lige nu med både en plan A og en plan B - alt efter om Viborg FF skal spille i Superligaen eller i 1. division efter sommerferien.

- Det har kæmpe betydning, om vi skal spille i Superligaen eller ej. Vores sportslige strategi kommer ikke til at ændre sig, men det er nemmere at skabe noget bæredygtigt, hvis vi er i Superligaen. Økonomisk er der stor forskel på de to rækker, og det påvirker, hvor stor vores trup skal være, og hvilken hylde vi kan hente spillere på.

- Jeg håber selvfølgelig, at de spillere, vi prikker på skulderen og gerne vil have til Viborg FF, også kan se sig selv i projektet, hvis det hedder 1. division i næste sæson. Men det er bare klart mere sexet at skulle spille i Superligaen, siger Jesper Fredberg.

Annonce

Igen i egne hænder

Jesper Fredberg får i øjeblikket mange henvendelser fra spilleragenter, og det gælder om at have is i maven i forhold til tage de rigtige beslutninger om, hvem der skal være en del af Viborg FF’s trup i fremtiden.

Samtidig skal han via samtaler med trænerteamet og spillerne være med til at sørge for, at Viborg FF står så skarpt som muligt, når den første playoffkamp mod Hobro fløjtes op på torsdag på DS Arena.

- Vi var rigtig trætte af, at det ikke endte med en direkte oprykning til Superligaen, men omvendt glæder vi os over, at vi har afgørelsen i egne hænder igen. Nu gælder det om, at spillerne rent fysisk er så parate som muligt, men der er også rigtig meget mentalt, som kan blive afgørende i kampene mod Hobro.

- Vi skal trække en streg i sandet, for 1. division er et overstået kapitel, og nu skal vi kunne præstere over to kampe. Vi skal være helt klar på, hvad vi vil, og hvilke scenarier vi kan blive udsat for i de kommende to kampe, siger Jesper Fredberg.

Hjemmebane skal blive en fordel

Sportschefen vurderer det som helt åbent, hvem der ender med at stå med billetten til Superligaen i hånden.

- Hobro har en stærk trup og har været i Superligaen i de to seneste sæsoner. Ser man fodboldfagligt på det, så er Hobro favorit mod os, men det mentale aspekt kan spille meget ind i så vigtige kampe, og jeg tror, det bliver marginaler, som kommer til at afgøre det.

- Jeg håber, at vi står så stærkt efter den første kamp i Hobro, at det kan blive en stor fordel for os, at vi skal spille på hjemmebane til sidst. Det er fedt at få lov til at spille en så afgørende kamp i Viborg, og det er vi rigtig glade for. Den situation skal vi udnytte og give vores publikum en fest, siger Jesper Fredberg.

Det første playoffopgør mellem Hobro IK og Viborg FF spilles torsdag klokken 18 på DS Arena i Hobro. Mandag var halvdelen af billetterne til udebaneafsnittet solgt – der er plads til 1200 VFF-tilhængere.

Returkampen finder sted på søndag klokken 18 på Energi Viborg Arena.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce