Annonce
Sport

Sportschef om corona-karantæne til førstemålmand - ærgerligt - men bedre at være helt sikker

Jesper Fredberg ærgrer sig over, at Patrik Gunnarsson skulle i corona-karantæne, men accepterer, at den slags kan være nødvendigt lige nu.  Foto: Johnny Pedersen
Trods en negativ corona-test blev Viborg FF's islandske førstemålmand sendt i corona-karantæne i løbet af fredagen, da en holdkammerat på det islandske U21-landshold var testet positiv. Sportschef Jesper Fredberg ærgrer sig, men forstår situationen.
Annonce

Fodbold: Viborg FF kunne ikke som planlagt benytte den normale førstemålmand Patrik Gunnarsson i fredagens møde med Fremad Amager.

Målmanden blev på grund af et corona-tilfælde i den islandske U21-landsholdstrup sendt i corona-karantæne - på trods af, at han efter hjemkomsten til Danmark blev testet negativ.

- Fredericias målmand (Elías Rafn Ólafsson, red.) blev testet positiv - og han og Patrik har jo været på U21-lejr sammen. Både Patrik og de islandske spillere i Sønderjyske og Silkeborg er testet negativ, men Divisionsforeningen har simpelthen valgt, at de skal i karantæne for at være helt sikre - og så får de taget en ekstra test på søndag, forklarer Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, når han er testet negativ. Men omvendt må vi have respekt for, at de her omstændigheder kræver, at det er bedre at være på den sikre side. Sportsligt er vi trætte af det, men som verden er lige nu, så må vi acceptere, at der er noget, som vi ikke er herrer over og komme videre, siger sportschefen.

- Det er træls at stå med en målmand med en negativ test og ikke kunne spille med ham, men vi må glæde os over, at Can Dursun er klar - og så må vi håbe, at han laver en kongekamp for os, siger sportschefen en halv times tid før mødet med Fremad Amager.


Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, når han er testet negativ. Men omvendt må vi have respekt for, at de her omstændigheder kræver, at det er bedre at være på den sikre side

Jesper Fredberg, sportschef Viborg FF


- Det er sådan virkeligheden er - og hvis Divisionsforeningen mener, at det er det, der skal til for at være sikre, så bakker vi selvfølgelig op om beslutningen, siger sportschefen, der før kampen ikke ville spekulere i, hvordan han ville have det efter kampen, hvis VFF endte med at tabe point.

- Vi skal bruge krudtet på det, som vi kan gøre noget ved, siger Jesper Fredberg, der mest af alt var ked af situationen på Patrik Gunnarssons vegne.

Annonce

Ekstra sikring

I de seneste uger er coronaen i højere og højere grad begyndt at drille fodbolden på verdensplan.

Flere spillere er blevet testet positiv, og selv om det foreløbig kun er enkeltspillere i Danmark, så begynder det altså at have sportslig indflydelse på kampenes afvikling.

Det ærgrer Jesper Fredberg, som dog mener, at fodbolden med et kæmpe testsystem gør, alt hvad den kan.

- Vi skal holde fast i, at der i den her omgang kun er en spiller, som er blevet smittet - og det er sket udenfor landets grænser. Og det vi nu oplever er bare en ekstra sikring, så vi spiller med livrem og seler. Så jeg kan ikke se problemer endnu - jeg synes det virker til, at der er kontrol over det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce