Annonce
Viborg FF

Sportschef træt af disciplinærsag - målmand har været til samtale på kontoret

Ellery Balcombe ved godt, at han har gjort noget skidt og har derfor også beklaget situationen. Både overfor dommerne og internt hos Viborg FF. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg er rigtig træt af den disciplinærsag, som DBU har rejst mod målmand Ellery Balcombe for at have sagt upassende ting til dommeren i forbindelse med en udvisning i lørdagens kamp mod HB Køge.
Annonce

Viborg: Viborg FF's målmand Ellery Balcombe blev lørdag udvist, da VFF mødte HB Køge i 1. division. I den forbindelse sagde målmanden noget upassende og fornærmende til kampens dommer. Derfor kører der nu en disciplinærsag mod ham hos DBU.

Den slags er heldigvis ikke hverdagskost hos Viborg FF - og det skal det heller ikke være.

- Vi er drønærgerlige over, at vi ender i sådan en situation her, og det er Ellery også. Men vi er jo et sted, hvor vi ikke kan gøre andet end at vente og se, hvad udfaldet bliver, og så skal vi videre hurtigst muligt, siger sportschef Jesper Fredberg, som dog også har behandlet sagen internt i klubben.

- Ellery var først og fremmest inde hos dommerne og beklagede hændelsen efter kampen. Men derudover har vi også haft en snak med Ellery om, hvad der er acceptabelt og ikke-acceptabelt, siger Jesper Fredberg, som peger på, at englænderen blot er 19 år og kommer fra en kultur, hvor der kan være en anden tone og andre grænser end i Danmark.

- I sådanne situationer her kommer man altså til en samtale på kontoret, for vi gider ikke sådanne nogle sager. Det er noget, som kommer til at skade holdet og klubben - og det er vi trætte af, siger sportschefen.

Annonce

Ved den er gal

Ellery Balcombe beklagede som nævnt episoden over for dommerne, og han har ifølge sportschefen optrådt meget ydmygt i hele forløbet.

- Han er godt klar over, at det her er rigtig træls. Og han er først og fremmest rigtig ked af situationen og ved godt, at han har gjort noget, som man ikke skal gøre, siger sportschefen, som ikke tør gisne om, hvor slem en eventuel straf bliver.

- Men jeg håber, at man husker, at der er tale om en 19-årig, som i et overophedet øjeblik har sagt noget dumt. Han har beklaget det og er blevet straffet med et rødt kort.

- Vi betragter sagen som lukket hos os, og nu afventer vi bare, hvad Disciplinærinstansen siger. Og hvad udfaldet bliver, tør jeg ikke spå om, men det kan vel blive alt fra en løftet pegefinger til ekstra karantænedage, siger han.

Annonce

Skal passe på de unge

Dermed føjes der et nyt kapitel til en i forvejen lettere vanvittig målmandssituation i klubben.

Lucas Lund er korsbåndsskadet, Can Dursun har sportsbrok, og med en karantæne til Ellery Balcombe er der dermed kun Ingvar Jónsson tilbage som kampklar målmand fra A-truppen.

- Jeg synes egentligt, at vi har lavet krumspring nok på målmandspositionen i forvejen. Og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg har aldrig oplevet så megen udskiftning, polemik og skader på en post på få måneder, siger Jesper Fredberg.

Men det bliver ikke U19-målmanden Mads Knügle, der skal agere backup for Ingvar Jónsson. Det bliver i stedet målmandstræner Jesper Christiansen, som skal sidde klar på bænken som gardering under Næstved-kampen på fredag.

Mads Knügle har ellers fået sin førsteholdsdebut, da han sidste efterår blev kastet ind fra bænken i forbindelse med en udvisning til Ingvar Jónsson, men Jesper Fredberg og kompagni har afgjort, at man ikke vil risikere at sætte den unge målmand i en alt for presset situation - og derfor har erfarne Jesper Christiansen handskerne klar på fredag.

- Vi har gjort os grundige overvejelser, da vi vil gøre det, som giver mest mening for klubben, for holdet og for den enkelte spiller. Og vi synes ikke, at det vil være forsvarligt eller en god sag for Mads, hvis han skulle hives ind og være med i så pressede kampe, som venter os.

- Vi vil gerne bruge unge målmænd, hvilket vi har bevist med både Lucas og Ellery, men vi skal være dygtige til at gøre det på en god måde. Som ung målmand skal man også have en god oplevelse, når man kommer ind, og det er vores pligt at sørge for det, siger Jesper Fredberg.

Målmandstræner Jesper Christiansen har trænet med flere gange og har fuldt kendskab til alt, hvad der sker i A-truppen, og derfor er vurderingen, at han er bedre klædt på til rollen som backup end en ungdomsmålmand.

- Og det handler ikke om, at Mads er diskvalificeret. For vi synes, at han er dygtig, men det vil ikke være fair at sætte ham ind med det pres, som følger med. Hvis han skal i aktion ville det jo være på grund af enten en skade eller et rødt kort, og så vil situationen være ude af balance for os. Og den slags kan Jesper bedre håndtere, siger sportschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce