Annonce
Sport

Sportschef: Vi kommer til at se mere Bech og Leth næste sæson

Tobias Bech (t.v.) og Nikolaj Leth er blandt de unge spillere, som sportschef Jesper Larsen forventer sig meget af. Foto: Scanpix

Viborg FF har sagt farvel til tre talenter de sidste uger, men der er stadig masser af egenudviklet talent i truppen, forsikrer sportschef Jesper Larsen, der eksempelvis forventer sig endnu mere fra Tobias Bech og Nikolaj Leth i den nære fremtid.

Viborg: Torsdag sagde Viborg FF farvel til to af klubben "hjemmeavlede" talenter, Jacob Vetter og Frederik Mortensen, der takkede nej til at forlænge med klubben. For lidt over en uge siden var det også slut for målmanden Sebastian John i klubben.

Men der fortsat meget lokalt talent i klubben, slår sportschef Jesper Larsen fast. Casper Gandrup bliver indlemmet fuldt i truppen, da han ligesom Simon Trier nu er færdig med sin ungdomsuddannelse, og dermed kan fokusere endnu mere på fodboldtræningen.

Samtidig kommer talenterne Lucas Lund Pedersen (målmand), Nikolaj Leth (central forsvar) og Tobias Bech (kantspiller/angriber) til at blive en langt mere integreret del af truppen.

18-årige Lucas Lund Pedersen er i første omgang førstereserve for Walter Viitala i målet, mens ligeledes 18-årige Nikolaj Leth pt. er i kø efter tre centrale forsvarsspillere - Søren Reese, Nikko Boxall og Jacob Dehn, hvoraf Dehns fremtid i klubben endnu ikke er afklaret. Bare 16-årige Tobias Bech kommer også til at træne mere med førsteholdet. Han blev bredt kendt i foråret for at være den yngste debutant for et 1. divisionshold nogensinde, da han fik debut mod Brabrand 16 år og 20 dage gammel.

- De spillere får en klart større rolle end førhen. Det er spillere, som vi tror meget på, og hvis de dygtige nok, så kan de lige så godt gå ind på førsteholdet som alle andre. De har meget at lære endnu, men de er tættere på førsteholdet, siger Jesper Larsen, der naturligvis lader det være op til trænerteamet at bestemme, hvem der skal spille:

- Men i og med, at de unge spillere er med til flere træningspas, så giver det trænerne et bedre udgangspunkt for at vurdere dem. Er de inde forbi hver 14. dag, så er chancen for en udtagelse ikke stor.

Annonce
Tobias Bech - her i sin debutkamp for Viborg FF i 1. division i kampen mod Brabrand. Foto: Scanpix

Passer på de unge

Situationen for de unge spillere i truppen er lidt forskellig, da Nikolaj Leth og Lucas Lund Pedersen fortsat skal gå i skole ved siden af træningen, mens Tobias Bech skal have et arbejde ved siden af fodbolden.

- Vi har hele tiden haft den aftale med Tobias og familien, at der også skulle være plads til læring uden for fodbolden. Det er meget vigtigt for os, at de unge spillere har et studie eller arbejde ved siden af fodbolden, så de får noget livslæring med ind, siger Jesper Larsen.

Ud over at arbejde med spillernes uddannelse- og arbejdsmæssige udvikling, så er man i Viborg FF også blevet ekstra opmærksom på det fysiske pres, som unge spillere er underlagt.

- Det er meget vigtigt, at vi doserer de unge spillere rigtigt. En 16-årig Tobias Bech er ikke bygget op til at træne med fuld skrald, som de ældre spillere er, siger Jesper Larsen og uddyber:

- Du kan se, at Tobias for sin alder har nogle ekstraordinært gode fysiske forudsætninger. Men når vi sætter vores måleudstyr på, kan man også bare se, at han er belastet på en helt anden måde end en spiller på 23 år. Derfor er vores fysiske sektor meget opmærksomme på ikke at overbelaste de unge spilere, for de vil lynhurtigt få mange skader, hvis de trænede lige så hårdt som resten af truppen, konstaterer Jesper Larsen og runder af.

- Siden sidste sommer har 18 FK Viborg-spillere prøvet at træne med førsteholdet, mens syv spillere fik debut i 1. division. Vi når ikke i mål med dem alle sammen, men det er også en del af gamet.

Nikolaj Leth skal stadig gå i skole, men bliver en mere integreret del af førsteholdets trænig i den kommende sæson. Foto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce