Annonce
Dette er en leder. Den er skrevet af et medlem af vores lederpanel og udtrykker Viborg Stifts Folkeblads holdning.
Debat

Sprængfarlige fortrolige "rum" i regionen

Personalerepræsentanterne i Region Midt fortæller om en syg ledelseskultur i regionen, som der må gøres op med. Og meget tyder på, at de har ret i den forstand, at nogle direktører bruger den officielle kommunikation og bliver fyret, mens andre tilsyneladende lykkes med "fortrolig" kommunikation og slipper for tiltale for at angribe nabosygehuse.

Her henviser jeg til en tidligere omtalt mail fra lægefaglig direktør i Vest, Jens Friis Bak, der i en mail fremkommer med adskillige forslag om at beskære hospitalsenhed Midt.

I Emne-feltet står: "FORTROLIGT Alternativer til sparekatalogets forslag."

Og indledningen lader ingen tvivl om, at Jens Friis Bak med betegnelsen "vi" skriver på vegne af hele hospitalsenhed "Vest", og at han udmærket er klar over følsomheden i sine forslag, da han skriver:

"Tak for lejligheden til at komme med forslag til direktionen til yderligere besparelser. Som det fremgår vedrører forslagene i flere tilfælde andre matrikler end vores egen, og vi forventer, at denne mail behandles i fortrolighed. Hvis I beslutter jer for at gå videre med forslagene eller nogle af forslagene, vil vi naturligvis bakke op."

Kan du, kære læser, på den baggrund og med den historik, som forløbet har haft, være i tvivl om, hvilken giftig atmosfære der er mellem sygehusene i regionen?

Man må spørge sig selv, om det er helt almindeligt med sådanne alternative kommunikationskanaler, og der er et fortroligt "rum", hvor der bliver drevet fordelingspolitik uden om de officielle kanaler?

Det skulle man tro, for denne "fortrolige" mail er ud over koncerndirektør Ole Thomsen sendt til Berit Kamp Kragh (fuldmægtig med ansvar for nogle af de specialer, der foreslås fjernet fra Hospitalsenheden Midt), Ida Götke (sygeplejefaglig direktør Hospitalsenheden Vest), Poul Michaelsen (hospitalsdirektør Hospitalsenheden Vest), Preben Lynggaard Sørensen (økonomichef Hospitalsenheden Vest) og Rikke Skou Jensen (Vicedirektør, Sundhedsplanlægning).

Hvorfor har ingen grebet ind over for sådan et forsøg på at undergrave andre sygehuse? Jeg spørger mig selv, hvad der ellers findes af sådanne forsøg på at politisere bagom de officielle kanaler og helt udenom regionsrådet.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Debat

Hold øje med udviklingen i Viborg Varme!

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce