Annonce
Viborg

Sprinklere reddede virksomhed fra at brænde ned: Fyldt med røg fra gulv til loft

Brandfolkene fra Midtjysk Brand og Redning var tidligt oppe fredag morgen. Alarmen gik klokken 3.25. Foto: Midtjysk Brand og Redning
Hvis sprinkleranlægget havde svigtet, så var hele fabrikken formentlig brændt ned, lyder det fra indsatslederen.
Annonce

Almind: En hurtig reaktion fra personalet og et velfungerende sprinkleranlæg reddede i nattens løb virksomheden Sundolitt i Almind fra store skader.

En medarbejder på virksomhedens nathold havde ringet 112 omkring klokken 3.25 tidligt fredag morgen. Allerede et halvt minut senere fik brandfolkene også en alarm fra virksomhedens automatiske brandalarmeringsanlæg. Og så gik det altså stærkt.

- Det, at vi får to alarmer uafhængigt af hinanden inden for så kort tid, gør, at man bliver skarp, for så ved vi, at der er brand derude. I og med at det er en stor virksomhed, der producerer flamingo, som er ekstremt brandfarligt, så gik der masser af vilde tanker gennem mit hoved om, hvor voldsomt det var, siger indsatsleder Jesper Hesselberg fra Midtjysk Brand og Redning.

Til al held havde virksomheden et sprinkleranlæg i bygningen, som blev aktiveret, da flammerne kom op og ramte det. Sprinklerne fik hurtigt branden under kontrol, og de endte også med at slukke den helt, inden brandfolkene var kommet til stedet - det betød dog ikke, at anlægget havde gjort brandfolkene arbejdsløse.

- Hele fabrikken var fyldt med røg fra gulv til loft, da vi landede derude. Derfor sikrede vi os, at branden var slukket, og så skulle vi stoppe sprinklerne og lufte al røgen ud, siger Jesper Hesselberg.

Branden var opstået i industribygningerne hos Sundolitt i Almind.
Annonce

Formentlig brændt ned

Branden opstod ifølge Jesper Hesselberg i en produktionsmaskine, som beskærer flamingoblokke - som bruges til isolering - med glødetråde. Det er ikke til at sige, hvad der gik galt i maskinen, siden det udløste branden.

Der er sket en hel del skader på nogle maskiner, elektronik og luftslanger i produktionsbygningen, som også er skadet af røg og sod fra flammerne. Desuden ligger der store mængder vand på gulvet, så bygningen skal også affugtes, siger Jesper Hesselberg.

Han roser virksomheder som Sundolitt for at have installeret et alarm- og sprinkleranlæg, og han vurderer, at det kunne være gået grueligt galt, hvis sprinklerne ikke havde fungeret efter hensigten.

- Her ser vi virkelig effekten af et aktivt brandalarmeringsanlæg, og hvor effektivt det er til faktisk at begrænse branden. Havde det svigtet, var hele fabrikken formodentlig brændt ned, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Sport For abonnenter

Ny offensivspiller er flyttet sammen med lokalt stortalent: Giver en rigtig god start på tiden i Viborg

Annonce