Annonce
Viborg

Sprit, afstand og vandflasker som håndvægte: Senioridrætten fortsætter på trods af corona

Da Seniorliv startede op efter sommerferien, stod den på udendørs træning. Nu er aktiviteterne rykket indenfor - og følger naturligvis samtlige corona-retningslinjer. Pressefoto
Som så mange andre måtte Gymnastikforeningen Kvik lukke ned for sine aktiviteter i marts. Nu er seniorerne igen i fuldt sving - og er rykket indendørs.
Annonce

Viborg: Corona-epidemien og de medfølgende regler og restriktioner har ændret vores liv. Måske for altid.

Siden store dele af samfundet lukkede ned i marts, er langt det meste åbnet igen. Vi kan igen gå i biografen, forsamle os flere end 10 personer ad gangen, og vi kan ligeledes dyrke sport sammen.

Det sidste - at vi kan motionere i klubber og foreninger - glæder seniorinstruktør i Gymnastikforeningen Kvik, Else Dideriksen.

Ifølge hende er senioridrætten særdeles vigtig - særligt for den del af befolkningen, som har forladt arbejdsmarkedet.

- Mennesker, der går på arbejde, holder sig i gang med de vante rutiner, men det er noget andet for seniorer. For at seniorer ikke skal synke helt ned i sofaen, er det vigtigt, at de holder sig i gang. Vores kroppe har bare bedst af at blive holdt i gang både fysisk og socialt, så vi har noget at stå imod med, hvis vi en dag skulle blive ramt af et eller andet, siger hun.

Seniorliv byder blandt andet på fitness og spinning. Pressefoto
Annonce

Tilpasser sig

Seniorliv tilbyder sine medlemmer træning, motion og socialt samvær, og tilbuddet kører nu på sjette sæson.

Sammen med resten af samfundet lukkede Seniorliv også ned i marts, og før sommerferien nåede foreningen lige netop at komme i gang igen med udendørs træning. Efter ferien startede man ligeledes udenfor, men de seneste tre uger har den stået på indendørs træning - med alle de forholdsregler og hensyn som det nu kræver.

Færre personer træner sammen, afstanden er større, genstande sprittes løbende af, og der er længere tid mellem de enkelte hold, så lokalet på Viborg Idrætshøjskole kan blive godt luftet ud - og så bliver der blandt andet brugt vandflasker som håndvægte.

Ligeledes opfordres medlemmerne nu til at klæde om og gå i bad hjemmefra.

Heldigvis for foreningen har mange af de aktive seniorer valgt at fortsætte til trods for risikoen for smitte.

- Vi tager dialogen med alle dem, der kommer, og vi tilpasser os hele tiden til situationen og til folks ønsker, siger Else Dideriksen.

Seniorliv træner hver tirsdag og fredag formiddag. Foreningen har også et hold på Kærsangervej, ligesom den råder over krolfhold.


Vores kroppe har bare bedst af at blive holdt i gang både fysisk og socialt, så vi har noget at stå imod med, hvis vi en dag skulle blive ramt af et eller andet

Else Dideriksen, seniorinstruktør, Seniorliv, Gymnastikforeningen Kvik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce