Annonce
112

Spritbilist påkørte cykelrytter og stak af: Nu får hun en bøde på 16.000 kroner

Det var her i Østergade midt i Stoholm, at den 52-årige kvinde i april påkørte cykelrytteren. Nu har retten afsagt sin dom i sagen. Foto: Google Maps.
Retten i Viborg har netop tilkendt en 52-årig kvinde en klækkelig bøde, efter at hun i april sidste år påkørte en mand på en racercykel i Stoholm og derefter forlod stedet.
Annonce

Stoholm: En racercyklist fik sig noget af et chok en aften i Stoholm i april sidste år.

Omkring klokken 18 den pågældende aften holdt manden stille på sin racercykel i Østergade midt i byen. Han var lige ved at sætte i bevægelse igen, da han pludselig blev ramt bagfra af en bilist.

Bilisten, en 52-årig kvinde som bor i Stoholm, kørte efter uheldet videre til en adresse i Gammelstrup godt en kilometer derfra. Hun stoppede altså ikke op efter påkørslen, som man ellers skal.

Racercyklisten meldte straks forseelsen til politiet, og inden længe havde betjentene i en patruljebil fundet frem til den 52-årige kvinde.

Annonce

Første spritdom

Det viste sig, at hun ikke var helt ædru, så betjentene valgte at tage hende med på skadestuen, hvor hun kunne få taget en blodprøve. Blodprøven, som blev taget kort tid efter påkørslen, viste, at den 52-årige kvinde havde en alkoholpromille på 1,12.

På den baggrund besluttede Retten i Viborg ved det nyligt holdte retsmøde at idømme kvinden en bøde på 16.000 kroner for forseelsen.

Det er første gang, at den 52-årige kvinde er blevet taget for spirituskørsel, og blandt andet derfor kunne hun nøjes med at blive straffet med en bøde. Dog valgte retten også at tildele hende en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Det fremgår ikke af rettens domsudskrift, om kvinden valgte at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce