Annonce
Bjerringbro

Eftersøgning kostede Johns fætter et par bid: Forsvundne Sputnik er hjemme igen

Kaj Braad Vognesen med Sputnik kort tid efter, at han fandt den lille hund, der havde været væk siden mandag. Privatfoto
Efter fem dage i naturen er John Braads lille chihuahua fundet i god behold.

Bjerringbro: Siden mandag har den lille hvide chihuahua Sputnik, ejet af John Braad, været forsvundet. Den lille hund var mandag eftermiddag stukket af fra den indhegnede hundeskov, efter at have være oppe at toppes med en anden hund. En større eftersøgning blev søsat, og fredag aften fik den ulykkelige historie alligevel en lykkelig udgang, da Kaj Braad Vognesen, fætter til John Braad, fandt den fire-årige Sputnik ved en øde gård tæt på Hjermind.

- Jeg kørte op til Hjermind, for jeg havde en fornemmelse af, at den holdt til ved den øde gård, der ligger på den lange grusvej tæt på Nordskoven. Jeg havde været deroppe tidligere uden held, men jeg havde en fornemmelse, og derfor kørte jeg alligevel derop igen, fortæller Kaj Braad Vognesen, der faktisk så hunden stikke hovedet frem mellem to bygninger.

Sputnik er dog kendt for at være sky og også en smule aggressiv, og derfor lykkedes det ikke Kaj at få fat i hunden i første omgang.

Annonce

Ind i krattet

- Jeg sætter mig på hug og prøver at kalde den til mig, men den bliver skræmt og løber videre til den næste gård, hvor den gemmer sig i noget krat, forklarer Kaj Vognesen, der får tilkaldt Eddie og John Braad.

- Jeg havde besluttet mig for, at han ikke skulle slippe væk igen, siger Kaj Braad Vognesen, der ender med at stikke begge hænder ind i krattet og trække Sputnik ud, hvilket resulterer i at par arrige bid fra Sputnik, der af familien går under “kælenavnet” Rundsaven.

Men Sputnik var endelig fundet og blev straks fragtet hjem til familien Braad for at få mad og varme.

John Braad er blevet genforenet med sin hund. Foto: Jane Gisselmann

Og tilsyneladende har den lille hund ikke lidt overlast efter at have tilbragte næsten fem dage i naturen.

- Først troede jeg ikke, det var Sputnik, for han lignede en hund, der lige var trådt ud fra et parcelhus. Han var slet ikke beskidt eller forpjusket, siger Kaj Braad Vognensen, der er rigtig glad for, at det lykkedes for ham at finde Sputnik.

Han har hjulpet med eftersøgningen af Sputnik alle dage, siden hunden forsvandt, og har i alt gået 141 kilometer i forbindelse med sin søgning.


Jeg sætter mig på hug og prøver at kalde den til mig, men den bliver skræmt og løber videre til den næste gård, hvor den gemmer sig i noget krat

Kaj Braad Vognesen


- Jeg har selv tre små hunde, og jeg har med glæde ledt efter Sputnik, for jeg har bare hele tiden tænkt, at hvis det var en af mine egne hunde, der var blevet væk, så vil jeg jo også gerne have, at andre hjalp mig, siger han og tilføjer med et smil:

- Nu skal jeg bare finde en anden måde, hvorpå jeg skal holde mig motioneret i den kommende uge.

Selvom den lille chihuahua havde været alene i naturen i fem dage, havde han ikke taget skade. Han var blot forskrækket. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce